ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

1903: Η Ford πουλά το πρώτο της αυτοκίνητο, το περίφημο μοντέλο Α. Το αυτοκίνητο κοστίζει 750 δολάρια και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα.
1914: Η Αυστροουγγαρία αποστέλλει τελεσίγραφο στη Σερβία, μετά τη δολοφονία του αρχιδούκα της Αυστρίας διαδόχου Φερδινάρδου από Σέρβο, αξιώνοντας αποζημιώσεις. Η μεταξύ τους διαμάχη θα οδηγήσει στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
1930: Στην Ιταλία, 2.500 είναι οι νεκροί και 4.250 οι τραυματίες από τον καταστροφικό σεισμό που πλήττει την περιοχή της Νάπολης και της Απουλίας.
1952: Μία ομάδα αξιωματικών του αιγυπτιακού στρατού καταλαμβάνει το Κάιρο και άλλες πόλεις . Τρεις ημέρες αργότερα το πραξικόπημα χαρακτηρίζεται επανάσταση. Ο βασιλιάς Φαρούκ παραιτείται και εγκαταλείπει τη χώρα.
1974: Πνιγμένη στο αίμα του εγκλήματος στην Κύπρο, η χούντα της Αθήνας καταρρέει. Σε σύσκεψη με τη συμμετοχή και πολιτικών, αποφασίζεται να κληθεί από το Παρίσι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στην Κύπρο, παραιτείται από την προεδρία ο διορισμένος Νίκος Σαμψών και τη θέση του παίρνει ο Γλαύκος Κληρίδης.
1996: Πεθαίνει η Αλίκη Βουγιουκλάκη.
2011: Η βρετανίδα τραγουδίστρια Έιμι Γουάινχαουζ βρίσκεται νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο και προστίθεται στην τραγική λίστα των καλλιτεχνών που έχασαν τη ζωή τους στα 27 τους χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου