ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τον... «έσωσε» το ελικόπτερο, αλλά αυτός έπεσε από αυτό και σκοτώθηκε!

Ένας 51χρονος που προσπάθησε χωρίς επιτυχία να κατακτήσει την κορυφή του Μπέιν Νέβις είδε ομάδα 18 ατόμων και ελικόπτερο να τον απεγκλωβίζει, για να πέσει στο κενό από το ελικόπτερο, ενώ τον ανέβαζαν σε αυτό με συρματόσχοινο.
Ορειβάτης έπεσε από το ελικόπτερο που τον... «έσωσε»
Ο άτυχος Μαρκ Φίλιπς είχε ξεκινήσει μαζί με φίλο του για να κατακτήσει το ψηλότερο βουνό των νησιών που βρίσκεται στη Σκοτία.
Σε κάποια στιγμή της διαδρομής τους τη Δευτέρα οι δύο αντελήφθησαν ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν άλλο και ενεργοποιήθηκαν τα σωστικά συνεργεία της περιοχής.
Ομάδα 18 διασωστών με ελικόπτερο τους αναζήτησε και τους εντόπισε, βάζοντας τον Φίλιπς να δεθεί με το ειδικό συρματόσχοινο προκειμένου να τον μεταφέρουν σε ομαλότερο σημείο. Τότε ήταν που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο 51χρονος έπεσε στο κενό από ύψος σχεδόν 50 μέτρων.
Ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος, καθώς υπέστη συντριπτικά κατάγματα στο κεφάλι. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε άμεσα και άλλο μεγαλύτερο έφτασε στην περιοχή για να ανασύρει το πτώμα και να οργανώσει την αποχώρηση της ομάδας.
Ο επικεφαλής των διασωστών Τζον Στίβενσον παραδέχθηκε ότι παρά το ότι «στείλαμε 18μελή ομάδα και χρησιμοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο μέσο, τα ατυχήματα συμβαίνουν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Χρειάζεται μόνο ένα λάθος και σε μία στιγμή έχεις φύγει».
Ο Φίλιπς ήταν η 11η απώλεια στα σκοτσέζικα βουνά φέτος, παρά το ότι είναι σχετικά μικρού ύψους. Το Μπέινς Νέβις φτάνει μόλις τα 1.344 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου