ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κατάρρευση των οικοδομικών εργασιών στη Βόρεια Ελλάδα


Αυτό εμφανίζουν τα στοιχεία, με τα απούλητα ακίνητα να υπολογίζονται συνολικά σε 25.000, η ανεργία των οικοδόμων ξεπερνά το 90% ενώ το 60% των 680 μελών του Συνδέσμου Οικοδομικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδας (ΣΟΕΒΕ) είναι ουσιαστικά αδρανείς, παρότι δεν έχουν κλείσει τα βιβλία τους.
Ειδικά στο νομό Θεσσαλονίκης, τα ακίνητα με αναρτημένο πωλητήριο, αλλά χωρίς αγοραστή, ανέρχονται σε 8.000, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΟΕΒΕ, Γιάννης Παγώνης, στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, στη Θεσσαλονίκη.
Το «πάγωμα» των αγοραπωλησιών αντανακλάται και στη μείωση των τιμών, παρότι αυτές εξακολουθούν να ανθίστανται στην πτώση, στη Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με άλλες περιοχές. Ο λόγος για αυτό είναι το μικρό μέγεθος των οικοδομικών επιχειρήσεων της περιοχής, που περιορίζει σε αντίστοιχο βαθμό και τα οικονομικά τους ανοίγματα. «Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχουν τις υποχρεώσεις τους καλυμμένες», υποστήριξε ο κ.Παγώνης.
Η πτώση τιμών μέχρι 30% σε συγκεκριμένες περιοχές, δεν έχει αυξήσει τη ζήτηση η οποία κυμαίνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. «Σήμερα αγοράζουν μόνο αυτοί που έχουν κάποια χρήματα στην άκρη και φοβούνται μην τα χάσουν λόγω της κρίσης, όχι οι δανειολήπτες που ξέραμε στο παρελθόν. Τα ακίνητα που έχουν τη συγκριτικά μεγαλύτερη ζήτηση είναι αυτά με αξία μεταξύ 100.000 και 150.000 ευρώ», εξηγεί ο κ.Παγώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου