ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

«Να μην ξαναπληρώσουμε εμείς την κρίση»

Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν το μεσημέρι, υπό βροχή, χιλιάδες εργαζόμενοι, υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας.
Στην κορυφή της πορείας βρίσκονταν οι διαδηλωτές με κοινό πανό των δύο ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων και με σύνθημα «Κοινωνική και λαϊκή αντίσταση για το εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις και την ασφάλιση», διαδηλώντας την αντίθεση τους στη «νέα μνημονιακή πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση» και με παρόμοια συνθήματα κατά του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας «παρότρυναν» σε αντίσταση, ώστε «να μην ξαναπληρώσουμε εμείς την κρίση».

Το ψήφισμα της κινητοποίησης, που ενέκριναν οι συγκεντρωμένοι, για να επιδοθεί στο προεδρείο της Βουλής από αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών, τελικά δεν επιδόθηκε, αφού απουσίαζαν τα μέλη του προεδρείου. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την οργισμένη αποχώρηση των συνδικαλιστών, οι οποίοι έκαναν δηλώσεις στον Τύπο για «έλλειμμα αξιοπρέπειας και ευθύνης του πολιτικού συστήματος».

Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα οι εργαζόμενοι καταδίκαζαν «την αδιέξοδη και αντιαναπτυξιακή πολιτική που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και τη χώρα στο χείλος της καταστροφής» και ζητούσαν να σταματήσει, γιατί «αφαιρεί τεράστιους πόρους και εισοδήματα από τον λαό, ενώ διευρύνει την ύφεση και εκτοξεύει την ανεργία και το χρέος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου