ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009 η δημοτικότητα Μέρκελ

Στο υψηλότερο σημείο από την επανεκλογή της, το 2009, έχει φθάσει η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, παρά τις εντάσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος συνασπισμού.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για το περιοδικό Stern «δίνει» στην καγκελάριο Μέρκελ ποσοστό δημοτικότητας 64%, το υψηλότερο ποσοστό από το 2009 όταν συγκροτήθηκε η συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών και Ελεύθερων Δημοκρατών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται οκτώ ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τους Πέερ Στάινμπρουκ και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), τους πιθανότερους αντιπάλους της για την καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2013.

Η δημοτικότητα του ηγέτη των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Φίλιπ Ρέσλερ σημείωσε μόνο μικρή άνοδο σε σχέση με τον Δεκέμβριο και ανήλθε στις 31 μονάδες.

Όσον αφορά τα κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ παραμένουν μπροστά στις δημοσκοπήσεις με 38 μονάδες, ενώ το SPD έρχεται δεύτερο με 26 και οι Πράσινοι τρίτοι με 14 μονάδες. Το FDP κέρδισε μία μονάδα και έφτασε τις 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου