ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

"Λευκό στεφάνι" ....διαδήλωση με αυτοκίνητα στη Μόσχα


Χιλιάδες Μοσχοβίτες διαδήλωσαν σήμερα με τα αυτοκίνητα τους ζητώντας τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, με περίπου 3.000 οχήματα, είχαν διακοσμήσει τα οχήματά τους με λευκά μπαλόνια και κορδέλες (το λευκό είναι το χρώμα του κινήματος κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν) και κυκλοφορούσαν επί τρεις ώρες στη μεγάλη, περιφερειακή λεωφόρο του κέντρου της Μόσχας, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Ορισμένοι είχαν καλύψει τα αυτοκίνητά τους με λευκά χαρτιά ενώ άλλοι είχαν στήσει και χιονάνθρωπους στην οροφή τους. Αρκετοί πεζοί, κυρίως ηλικιωμένοι, είχαν συγκεντρωθεί και χαιρέτιζαν τους οδηγούς κουνώντας λευκά μαντίλια και κορδέλες.
Η διαδήλωση, που ονομάστηκε "λευκό στεφάνι", οργανώθηκε μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης από τον "Σύνδεσμο των Ψηφοφόρων", ένα κίνημα στο οποίο συμμετέχουν δημοσιογράφοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες και μπλόγκερ και έχει ως στόχο του να συντονίζει τις κινητοποιήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών, στις 4 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου