ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τα δύο ατυχήματα σε διαφορετικά ορυχεία της χώρας «βούτηξαν» τη χώρα σε πένθος


Ημέρα πένθους κήρυξε την Κυριακή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, καθώς ο αριθμός των νεκρών σε δύο δυστυχήματα σε διαφορετικά ορυχεία της χώρας έφτασε τους 32.

Μία έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή σε ορυχείο της περιοχής Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 24 εργάτες, ενώ ακόμη δύο τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του ιστότοπου του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Εξάλλου, οκτώ ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν σε κρατικό ορυχείο της περιοχής Ντόνετσκ, όταν κατέρρευσε ένας ανελκυστήρας. Τρεις εργάτες αγνοούνται ακόμα.

Το δυστύχημα στην περιοχή Λουγκάνσκ είναι το πιο θανατηφόρο που έχει σημειωθεί στην Ουκρανία από το 2007.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γιανουκόβιτς ζήτησε την Παρασκευή από την κυβέρνησή του να ερευνήσει τα αίτια των δυστυχημάτων και να αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα με το οποίο θα διασφαλίζεται η ασφάλεια των ανθρακωρύχων.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τα αίτια κανενός από τα δύο δυστυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου