ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Προσπάθειες της ύστατης στιγμής από τον Ομπάμα - Στο κόκκινο η αγωνία και οι ...διαφωνίες

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας και την άρση του αδιεξόδου στο ζήτημα του αμερικανικού χρέους, ελάχιστες ώρες πλέον πριν την παρέλευση και της τελευταίας συνταγματικά προβλεπόμενης ημερομηνίας και την παράλληλη λήξη αρκετών αμερικανικών χρεογράφων, στις 2 Αυγούστου.
Το βράδυ, περίπου στις 8 ώρα Ελλάδας, θα διενεργηθεί ακόμα μια ψηφοφορία επί του σχεδίου του επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους.

Ο τελευταίος έχει επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο επαφών, σε μία ύστατη προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων. Την ίδια ώρα η διαπραγμάτευση ανάμεσα σε ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο και την κυβέρνηση Ομπάμα συνεχίζονται, ενώ νωρίτερα φάνηκαν κάποιες ελπίδες για λύση του αδιεξόδου, καθώς κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν πλέον «ότι υπάρχει ένα επίπεδο σοβαρότητας στο τραπέζι».

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και εάν δεν μπορέσουν οι ηγέτες των δυο κομμάτων να έρθουν σε μια στοιχειώδη έστω συμφωνία, τότε ο πρόεδρος Ομπάμα καλείται να δράσει άμεσα για να αποφευχθεί η στάση πληρωμών και το ... τσουνάμι αντιδράσεων από τις διεθνείς αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου