ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Αυξήσεις στους λογαριασμούς φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη από τον επόμενο Οκτώβριο


Καμία επίπτωση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου των κατοίκων της Θεσσαλονίκης δε θα έχει η απόφαση για απεξάρτηση της τιμής του στην Αθήνα σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Ουσιαστικά η Εταιρία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής αλλάζει τιμολογιακή πολιτική και ακολουθεί της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, όπως αυτή ισχύει από το 2003 μέχρι σήμερα.
Ο εμπορικός διευθυντής της «ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ΑΕ», Λεωνίδας Μπακούρας, τόνισε στον «Α» ότι «η δική μας τιμολογιακή πολιτική παραμένει η ίδια από το 2003 και θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια με τον ίδιο τρόπο».
Είναι χαρακτηριστικό ότι, με βάση τις σημερινές τιμές, το φυσικό αέριο είναι κατά 20% φτηνότερο στη Θεσσαλονίκη από το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ τον προηγούμενο χειμώνα υπήρξαν περίοδοι που ήταν και 25% φτηνότερο. Με τον επικείμενο ειδικό φόρο κατανάλωσης και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και την άνοδό του στο ύψος του 80% του πετρελαίου κίνησης, αυτή θα αυξηθεί σημαντικά. Συνεπώς, οι καταναλωτές που προτίμησαν για θέρμανση το φυσικό αέριο στην Αττική, όπου η τιμή του ήταν 18% χαμηλότερη του πετρελαίου και σε άμεση εξάρτηση με τη διακύμανσή του, θα καλούνταν να πληρώσουν υπερβολική αύξηση.
45 με 50 ευρώ
Ο μέσος Θεσσαλονικιός καταναλωτής σ' ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, πληρώνει ετησίως κατά μέσο όρο περίπου 525 ευρώ, βάσει των εκτιμήσεων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, από τον επόμενο Οκτώβριο οι καταναλωτές θα δουν αυξημένους λογαριασμούς σε όλη τη χώρα, λόγω της επιβάρυνσης με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, εξαιτίας... μεσοπρόθεσμου. Υπολογίζεται ότι η επιβάρυνση ετησίως για ένα μέσο καταναλωτή θα ανέλθει στα 45 - 50 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου