ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

«Παραθινούπολη» στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα


Διαδραστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραστάσεις θεάτρου, μαριονέτας, τσίρκου, χορού και κουκλοθεάτρου και εικαστικές δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της «Παραθινούπολης», του παιδικού φεστιβάλ που διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά ο δήμος Καλαμαριάς.
Το φεστιβάλ έχει ως θέμα του τον «Πράσινο Πλανήτη» και συμμετέχουν σε αυτό μουσεία της πόλης (Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Φωτογραφίας, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ολυμπιακό Μουσείο και Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης), Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές ομάδες.
Οι δράσεις για τα σχολεία ξεκίνησαν από την περασμένη Τρίτη, ενώ οι εκδηλώσεις για το κοινό θα διεξαχθούν από αύριο και μέχρι την Κυριακή (6-10 μ.μ.) στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα. Ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ ανήλθε σε 45.000 ευρώ, μειωμένος κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.
«Διεκδικούμε το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, προκειμένου να το αξιοποιήσουμε δημιουργικά προς όφελος των πολιτών», υπενθύμισε κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης. «Παρά την οικονομική κρίση αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε όλες τις εκδηλώσεις μας και αυτές να είναι στραμμένες προς τα παιδιά, ώστε να μην καταλάβουν την οικονομική κρίση, όπως τη βιώνουμε εμείς οι μεγάλοι», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, Νίκος Ζαχαριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου