
Η υπέρταση είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιβαρυντικούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου και υπεύθυνη για το 65% του φορτίου των καρδιαγγειακών παθήσεων, στη σύγχρονη κοινωνία.
Εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει ενημέρωση του κοινού για το «κρυμμένο αλάτι», αυτό δηλαδή που βρίσκεται στα τρόφιμα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το 90% του αλατιού που λαμβάνουμε βρίσκεται στα τρόφιμα και μόνο 10% είναι αυτό που βάζουμε με την αλατιέρα.
Η υπέρταση συνδέεται άμεσα και με την παχυσαρκία,το άγχος, το κάπνισμα, την ηλικία (έχει καταγραφεί ότι σε ηλικίες άνω των 80 ετών το ποσοστό των υπερτασικών αγγίζει το 85%), και το φύλο, καθώς οι άνδρες παρουσιάζουν πίεση σε μικρότερη ηλικία απ ότι οι γυναίκες.
Ένα είναι το φάρμακο, φθηνό και αποτελεσματικό, η μείωση του αλατιού στα τρόφιμα.
Ο οργανισμός λαμβάνει αλάτι από τις φυσικές τροφές γύρω στα 3 γραμμάρια και δεν χρειάζεται άλλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου