ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Félicité, η ευτυχία στο νησί του πάθους

Υπάρχει ένα πολύ μικρό νησί στον Ινδικό Ωκεανό, έκτασης τριών μόλις τετραγωνικών χιλιομέτρων, με ψηλούς γρανιτένιους βράχους στο κέντρο του, άγρια βλάστηση που φέρνει στο νου το «Jurassic Park», τιρκουάζ νερά και έχει το όνομα Félicité (ευτυχία). Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα γρανιτένια νησιά-δυρυφόρους του La Digue που ανήκει στο σύμπλεγμα των 115 νησιών που απαρτίζουν τις εξωτικές Σεϋχέλλες, 932 μίλια ανατολικά της αφρικανικής ηπείρου. Εκεί, στον τόπο που μοιάζει ξεχασμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, η μεγάλη ασιατική αλυσίδα ξενοδοχείων και spa Six Senses, αποκτώντας στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας
την ιδιοκτησία του νησιού, έχει δημιουργήσει ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, 30 στον αριθμό, ονομάζοντας το resort Zil Pasyon, που μεταφράζεται σε «νησί του πάθους».
Το Six Senses Zil Pasyon δεν είναι ένα συνηθισμένο, ακραία πολυτελές resort του Ινδικού Ωκεανού αλλά συνδέεται άμεσα με την φημισμένη εξειδίκευση της αλυσίδας στον τομέα των spa, δραστηριότητες που προσφέρουν στους εύπορους φιλοξενούμενους του την απόλυτη χαλάρωση, πνευματική, σωματική και ψυχική ευεξία. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός, ότι κάθε βίλα, το συγκρότημα διαθέτει έναν 
μπάτλερ που τον αποκαλεί GEM («Guest Experience Maker») ο οποίος προγραμματίζει όλες τις δραστηριότητες των φιλοξενούμενων του, στις οποίες, εκτός από το spa περιλαμβάνονται καταδύσεις σε κοραλλιογενείς σχηματισμούς, ποδηλασία στο νησί La Digue, γκολφ στο επίσης κοντινό νησί Praslin, κολύμπι μαζί με θαλάσσιες χελώνες και ότι άλλο μπορεί να ονειρευτεί κανείς για εξωτικές, χαλαρωτικές διακοπές.
Όσο για τις ίδιες της βίλες, είναι όλες με τη δική τους, ατομική πισίνα, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα γαλαζοπράσινα νερά και είναι φτιαγμένες από την περίεργη πέτρα του νησιού, με ξύλινες επενδύσεις και επίπλωση απόλυτα εναρμονισμένη με το εξωτερικό περιβάλλον του νησιού, της βλάστησης και της θάλασσας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το Six Senses Zil Pasyon διαθέτει έξι χώρους εστίασης, μεταξύ των οποίων δύο restaurants, το ένα ανοιχτό και το άλλο κλειστό, στο οποίο προσφέρονται πιάτα από διαφορετικές κουζίνες του κόσμου, με έμφαση βέβαια στην κινέζικη και την αφρικανική που έχουν και τη μεγαλύτερη επιρροή στην τοπική γαστρονομία των συγκεκριμένων νησιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου