ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Νηστεία: Ευκαιρία να αποτοξινωθούμε

Νηστεία: Ευκαιρία να αποτοξινωθούμεΕυκαιρία να αποτοξινωθούμε, να υιοθετήσουμε μια διατροφή πιο υγιεινή, να δοκιμάσουμε κάποιες ξεχασμένες γεύσεις αποτελεί για όλους η περίοδος της νηστείας. Η νηστεία της Σαρακοστής, του σαρανταημέρου πριν από το Πάσχα δηλαδή, σύμφωνα με τη θρησκεία μας αποτελεί μέσον κάθαρσης της ψυχής.
Για το σώμα μας δε είναι μια ευκαιρία να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα κιλά του χειμώνα. Από επιστημονικής πλευράς, η νηστεία αποτελεί όντως κάθαρση του οργανισμού και πρόκειται για σαφώς μελετημένη πράξη.
Η παραδοσιακή δίαιτα της Σαρακοστής περιλαμβάνει άφθονα λαχανικά και φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνες (A, C, E), φυλλικό οξύ, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Είναι όμως «φτωχή» σε κορεσμένα ζωικά λίπη. Το «κρέας» της νηστείας είναι τα όσπρια, τα οποία μας παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες αλλά και φυτικές πρωτεΐνες με μηδαμινό λίπος. Αν συνδυαστούν σωστά με δημητριακά (ρύζι, καλαμπόκι, ψωμί), μας δίνουν πρωτεΐνες ισάξιες του κρέατος.

Οι ειδικοί βάσει όλων αυτών συμφωνούν ότι η νηστεία της Σαρακοστής είναι μια φυσική ασπίδα προστασίας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και όχι μόνο: μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα, προστατεύει από την οστεοπόρωση, προλαμβάνει διάφορους τύπους καρκίνου, βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης, ενισχύει τη δημιουργία κολλαγόνου χάρη στις αντιγηραντικές ιδιότητές της και ευνοεί την καλύτερη λειτουργία του εντέρου.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου