ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές ψησίματος μπριζόλας σε κάθε χώρα

Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι έχουν μια κλίση προς την κρεατοφαγία και γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι ν’ αντισταθείς σε ένα ζουμερό κομμάτι μπριζόλας.
Αλλά πως τις ψήνουν στις διάφορες χώρες του κόσμου;
Bife de chorizo, Αργεντινή
Αν δεν είσαι ντόπιος ή γνώστης του αντικειμένου μπορεί και να την προσπεράσεις νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιο είδος ντόπιου λουκάνικου (chorizo). Η Αργεντινή φημίζεται για τις εξαιρετικές κοπές μοσχαρίσου κρέατος και το bife de chorizo είναι από τα δημοφιλέστερα κρεατοφαγικά πιάτα της χώρας, αν όχι το πιο δημοφιλές. Φτιάχνεται από κόντρα φιλέτο, είναι μεγάλη, ζουμερή και με λίγο εξωτερικό λίπος, που δίνει στον ήδη πληθωρικό της χαρακτήρα έξτρα γεύση. Κλασική της συνοδεία είναι τραγανές τηγανητές πατάτες με σάλτσα τσιμιτσούρι (με μαϊντανό, σκόρδο, ρίγανη, φυτικό λάδι και λευκό ξίδι).Σχετική εικόνα
Bistecca alla fiorentina, Ιταλία
Η μοσχαρίσια μπριζόλα μαγειρεμένη σε «φλωρεντίνικο στυλ» είναι ουσιαστικά μία T- bone μπριζόλα (ένα κομμάτι όπου ένα κόκαλο σχήματος «Τ» περιβάλλεται από τη μια πλευρά του από μπριζόλα και από την άλλη από φιλέτο) που προέρχεται από ράτσες μοσχαριών «Chianina» ή «Maremmana». Πρόκειται για κλασική συνταγή της τοσκανικής κουζίνας στην οποία η μπριζόλα ψήνεται στα κάρβουνα και αρτύζεται με αλάτι και ενίοτε με μαύρο πιπέρι και ελαιόλαδο κατ’ ευθείαν μετά την απόσυρση από τη φωτιά. Είναι πιάτο για δύο και σερβίρεται κομμένη σε χοντρά και μεγάλα κομμάτια, συνήθως ραντίζεται με λίγο λεμόνι και συνοδεύεται ιδανικά από μια απλή πράσινη σαλάτα ή φασόλια από την περιοχή της Τοσκάνης.Σχετική εικόναTomahawk Steak, Αυστραλία
Αν είστε λάτρεις της T- bone ή της porterhouse μπριζόλας (λέγεται και «βασίλισσα των T-bone» λόγω του ότι ουσιαστικά είναι μία μεγαλύτερη T-bone), η εν λόγω μπριζόλα ίσως ήδη να είναι και το γαστρονομικό σας «φετίχ». Απλοποιημένα, η tomahawk θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια σπαλομπριζόλα «γαλλικής κοπής» και η εντυπωσιακή άφιξή της στο τραπέζι συνοδεύεται από κάμποσα επιφωνήματα ενθουσιασμού πριν ακόμα δοκιμαστεί. Το συγκεκριμένο κομμάτι περιέχει αρκετή ποσότητα ενδομυικού λίπους, που είναι και ένα από τα σημαντικότερα ατού της απερίγραπτης γεύσης της. Ζυγίζει συνήθως 1.2 κιλά και όπως είναι κατανοητό, άνετα μοιράζεται σε δύο άτομα. Λόγω του μεγέθους της, αφήνετε να «ξεκουραστεί» για περίπου 10-15 λεπτά ενώ σερβίρεται ιδανικά από ελαφρά σοταρισμένα σε βούτυρο λαχανικά και σάλτσα μπεαρνέζ.Αποτέλεσμα εικόνας για Tomahawk SteakΑποτέλεσμα εικόνας για Tomahawk Steak
New York Strip, Αμερική
Είναι γνωστή στην κρεατοφαγική πιάτσα και ως «New York Strip» (έτσι τη γνωρίζουν εκτός Νέας Υόρκης) ή και «Kansas City Strip Steak». Είναι ουσιαστικά κόντρα φιλέτο χωρίς το κόκκαλο, τρυφερό, απίστευτα ζουμερό, με φίνα, «βουτυράτη» γεύση και αισθητή όψη «μάρμαρου», που υποδεικνύει την καλή κατανομή ενδομυικού λίπους, που καθορίζει σημαντικά και την πληθωρική του γεύση. Σερβίρεται ιδανικά με τηγανητές πατάτες ή πράσινα λαχανικά και σάλτσα port ή οποιαδήποτε σάλτσα κόκκινου κρασιού.Σχετική εικόνα
Kobe Wagyu, Ιαπωνία
Το ιαπωνικό μοσχάρι που συχνά αναφέρεται και ως Wagyu (Wa σημαίνει Ιαπωνικό και Gyu Μοσχάρι) είναι διάσημο για τη φίνα, έξοχη υφή του και τη γεύση του. Το Kobe χαρακτηρίζεται από έντονο ενδομυικό λίπος, που δίνει «μαρμαρώδη» υφή στο κρέας, ενώ έχει φίνα, γλυκιά γεύση και μοναδικό άρωμα. Σύμφωνα με τους παραγωγούς του, όταν δοκιμάσεις Kobe δεν το ξεχνάς ποτέ. Σερβίρεται ιδανικά με ντιπ από σάλτσα σόγιας και wasabi και ταιριάζει υπέροχα με ένα ποτήρι sake.Σχετική εικόναChuleton de buey, Ισπανία
Ο θρυλικός γαστρονομικός συγγραφέας Jeffrey Steingarten (σ.σ συγγραφέας του «Ο άνθρωπος που έφαγε τα πάντα» είχε κάποτε πει ότι την καλύτερη μπριζόλα της ζωής του την είχε δοκιμάσει σε εστιατόριο της Ισπανίας. Παγκόσμια έγκυρα μέσα έχουν γράψει «ύμνους» για τα steakhouses της Ισπανίας ενώ ενδεικτικά αναφέρουμε την «Guardian» που ανέδειξε ένα ισπανικό steakhouse ως το καλύτερο στον κόσμο. Το chuleton de buey, είναι από τις επιλογές που δεν λείπουν από τον κατάλογο των ισπανικών steakhouses και συγκαταλέγεται στα αγαπημένα των αμετανόητων κρεολάγνων. Με απλά λόγια πρόκειται για σπαλομπριζόλα, που έρχεται στο τραπέζι ιδανικά με ψητές πατάτες και σάλτσα ρομέσκο ενώ χωρίς το κόκκαλο θα τη συναντήσετε ως τη γνωστή «entrecot».Σχετική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου