ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Vertical City, ένας πύργος 870 μέτρων στην επιφάνεια της θάλασσας

Με δεδομένο το γεγονός ότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι αναπόφευκτη, οι αρχιτέκτονες αρχίζουν να δημιουργούν εφικτές λύσεις διαβίωσης με βάση το νερό. Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Luca Curci αποκάλυψε ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός πύργου μηδενικής ενέργειας που έχει πρασινάδα σε κάθε επίπεδο και θα τοποθετηθεί στην επιφάνεια της θάλασσας, ως αποτέλεσμα αυτού που θα μπορούσε να είναι το μέλλον μιας αυτόνομης αρχιτεκτονικής.
Ο προτεινόμενος πύργος Vertical City του Curci θα φτάνει σε ύψος 870 μέτρων περίπου, με 180 ορόφους, ενώ η πρόσοψη θα είναι επενδυμένη με μεμβράνη από φωτοβολταϊκό γυαλί, η οποία θα παράγει επαρκή ενέργεια για ολόκληρο το κτήριο.
Αποτέλεσμα εικόνας για Vertical City Luca CurciΟ πύργος θα χρησιμοποιηθεί για κατοικίες, γραφεία, υπηρεσίες, εμπορικούς χώρους και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις. Ο σχεδιασμός του θα επικεντρωθεί στην παροχή ενός υγιούς, ζωντανού περιβάλλοντος που θα συνδέει τους κατοίκους με τη φύση. Για παράδειγμα, ο πύργος θα έχει άφθονη κυκλοφορία αέρα και φυσικό φως σε κάθε επίπεδο χάρη στις πολυάριθμες διάτρητες σχισμές σε όλη την πρόσοψη.
Επιπλέον, το σχέδιο περιλαμβάνει πολλά μέτρα υπαίθριου χώρου πρασίνου, συμπεριλαμβανομένης μιας πράσινης ταράτσας. Η βάση 
του πύργου θα τοποθετηθεί στον βυθό της θάλασσας, ενώ τα βυθισμένα πατώματα θα στεγάζουν τους χώρους στάθμευσης και τους τεχνικούς χώρους, καθώς και διάφορες ανέσεις, όπως ιαματικά λουτρά, γυμναστήρια κ.λπ.
Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη μερικά υπερπολυτελή διαμερίσματα να είναι υποβρύχια, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία καθώς και εκπληκτική θέαση της θαλάσσιας ζωής. Η πρόσβαση στην κάθετη πόλη θα είναι δυνατή από το νερό, το έδαφος ή τον αέρα.
Η κυκλική βάση θα έχει εξωτερικές και εσωτερικές αποβάθρες καθώς και πολλαπλές εισόδους για μεγάλα και μικρά σκάφη. Ο πύργος θα συνδεθεί με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας ημι-βυθισμένης γέφυρας για πεζούς, αυτοκίνητα και δημόσιες συγκοινωνίες. Η πρόσβαση από τον αέρα θα γίνεται με ελικόπτερα.vertical_city_000vertical_city_003vertical_city_004vertical_city_005vertical_city_006vertical_city_007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου