ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Το πρώτο «έξυπνο» stent έτοιμο για αγγειοπλαστική

Ερευνητές του University of British Columbia υπό τον καθηγητή Κενίτσι Τακαχάτα ανέπτυξαν ένα «έξυπνο» stent, το οποίο παρακολουθεί και αντιλαμβάνεται ακόμα και τις μικρότερες αλλαγές στη ροή του αίματος στις αρτηρίες του ασθενούς, με αποτέλεσμα να προειδοποιεί για πιθανό στένεμα τους, επιτρέποντας την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.
«Τροποποιήσαμε ένα stent για να λειτουργεί ως μικρή κεραία και μετά τοποθετήσαμε έναν ειδικό μικρο-αισθητήρα που αναπτύξαμε για τη συνεχή παρακολούθηση της ροής του αίματος. Τα δεδομένα μετά μπορούν να σταλούν ασύρματα σε ένα εξωτερικό reader, παρέχοντας συνεχή πληροφόρηση για την κατάσταση της αρτηρίας» είπε ο Τακαχάτα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Kenichi TakahataΗ συσκευή χρησιμοποιεί ανοξείδωτο ατσάλι ιατρικού επιπέδου και εμφανισιακά δεν διαφέρει από τα συμβατικά stents. Ωστόσο, οι ερευνητές λένε ότι είναι το πρώτο «έξυπνο» stent έτοιμο για αγγειοπλαστική, καθώς μπορεί να εμφυτευθεί χρησιμοποιώντας τεχνικές που είναι ήδη σε χρήση, χωρίς τροποποιήσεις.
Ένας εκ των ερευνητών, ο γιατρός Γιορκ Χσιάνγκ, καθηγητής χειρουργικής στο UBC και αγγειοχειρουργός στο Vancouver General Hospital, σημείωσε ότι η παρακολούθηση για επαναστένωση είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών. «Οι ακτινογραφίες...που είναι καθιερωμένα εργαλεία διάγνωσης, μπορούν να είναι μη πρακτικές ή να μην ενδείκνυνται για τον ασθενή. Η εμφύτευση ενός έξυπνου stent στη θέση 
smart stent


ενός συμβατικού μπορεί να επιτρέψει στους 
γιατρούς να παρακολουθούν ευκολότερα την υγεία του και να παρέχουν περίθαλψη, αν χρειάζεται, έγκαιρα».
Το πρωτότυπο δοκιμάστηκε επιτυχώς στο εργαστήριο. Ο Τακαχάτα, που έχει κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία για την τεχνολογία, λέει ότι η ομάδα του αποσκοπεί σε βιομηχανικές συνεργασίες για την περαιτέρω εξέλιξη της συσκευής, κλινικές δοκιμές και την εμπορική της εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου