ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Angulas, η αηδιαστική γκουρμέ… λιχουδιά των 1.000 ευρώ το κιλό.

Είναι από τις πιο ακριβές τροφές, που μπορεί κανείς να βρει στην Ισπανία, κι όταν κανείς την αντικρίζει, δεν μπορεί παρά να απορήσει πώς γίνεται κάτι τόσο απωθητικό και αηδιαστικό στο μάτι, να είναι τόσο περιζήτητο και τόσο ακριβό.
Όσο είναι ζωντανά, είναι διάφανα και λεπτά σαν σκουλήκια, και κινούνται σαν μικρά φίδια. Με το μαγείρεμα αποκτούν χρώμα, αλλά εξακολουθούν να θυμίζουν σκουλήκια ή μικρά φίδια νεκρά.
Τα νεογέννητα χέλια, angulas, όπως τα λένε στην Ισπανία, δεν έχουν καλή ή κακή γεύση. Βασικά δεν έχουν γεύση, κάτι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, γιατί ταυτόχρονα η τιμή τους είναι αστρονομική και φτάνει, υπό κανονικές συνθήκες, τα χίλια ευρώ το κιλό.
Σχετική εικόναΤο ακόμα πιο παράξενο είναι πως ο θρύλος λέει ότι κάποτε το συγκεκριμένο είδος ήταν τόσο υποτιμημένο που το χρησιμοποιούσαν για ζωοτροφή σε κοτόπουλα και γουρούνια.
Πολλοί Ισπανοί δυσκολεύονται να καταλάβουν γιατί κάποιοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τόσα λεφτά για να φάνε χέλια- αν και η παραδοσιακή συνταγή τους a la bilbaína είναι μία έκρηξη γεύσης στο στόμα, με το τηγάνι να συνδυάζει σκόρδο, καυτερές πιπεριές, άφθονο ελαιόλαδο και στο τέλος angulas.Σχετική εικόναΣχετική εικόναΣχετική εικόναshutterstock_228596005Αποτέλεσμα εικόνας για angulas eels

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου