ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Από τις πιο "μίζερες" οικονομίες του πλανήτη η ελληνική

Στις χώρες του κόσμου με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές για το 2018, συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg, Misery Index.
Η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση (μαζί με την Τουρκία) επί συνόλου 66 χωρών. Πέρυσι βρισκόταν στην 6η θέση.
Ο Δείκτης Δυστυχίας (Misery Index) του Bloomberg βασίζεται στην αντίληψη ότι ο συνδυασμός χαμηλού πληθωρισμού και χαμηλής ανεργίας περιγράφουν το πόσο καλά νιώθουν οι κάτοικοι με την οικονομία της χώρας τους.
Αυτό το συμπέρασμα ενδέχεται να είναι παραπλανητικό, καθώς οι χαμηλές τιμές μπορεί να είναι ένδειξη ασθενούς ζήτησης.
Το Bloomberg καταλήγει στο συμπέρασμα πως η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία είναι οι αυξανόμενες τιμές κι όχι η ανεργία.
Αποτέλεσμα εικόνας για the World’s Most Miserable Economies
Τα πρωτεία της πλέον δυστυχισμένης οικονομικώς χώρας του κόσμου κατέχει η Βενεζουέλα, ενώ η πλέον ευτυχής είναι η Ταϊλάνδη.
Όσον αφορά στις επιδόσεις της Βενεζουέλας, τα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού προκαλούν δέος, καθώς το ΔΝΤ εκτιμά ότι ο πληθωρισμός της χώρας το 2018 θα τρέξει με 13.000% από 2.400% το 2017.
Τη μεγαλύτερη πρόοδο στο σχετικό δείκτη καταγράφει το Μεξικό, υποχωρώντας 16 θέσεις, καθώς οι οικονομολόγοι παραμένουν αισιόδοξοι ως προς τις προοπτικές του πληθωρισμού που αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,1% το 2018, σε σχέση με το 6% του 2017.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου