ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Παλιό εργοστάσιο μετατρέπεται σε συγκρότημα μικρών κατοικιών στη Σανγκάη

Τα σχέδια της για τη μετατροπή ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου χρωμάτων σε συγκρότημα μικρο-διαμερισμάτων, στη Σανγκάη της Κίνας, «τρέχει» η αυτοκινητοβιομηχανία BMW, στο πλαίσιο του αρχιτεκτονικού της πρότζεκτ «Mini Living».
Η εταιρεία είχε αποκαλύψει το πρότζεκτ της το 2016 στο «Salone de Mobile» του Μιλάνου το 2016, ωστόσο πλέον, σε συνεργασία με την κινεζική «Nova Property Investment Co», είναι έτοιμη να ξεκινήσει εντός του μήνα τα έργα για την υλοποίηση του σχεδίου, σύμφωνα με το Business Insider.
Το συγκρότημα μικρών κατοικιών θα κατασκευαστεί στο προάστιο Jing'An της Σανγκάης, ωστόσο ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί ούτε το χρονοδιάγραμμα, ούτε και το κόστος των εργασιών.

Βάσει των σχεδίων, θα ανακαινιστούν έξι διαφορετικά κτήρια, τα οποία θα περιλαμβάνουν από δύο έως δέκα κατοικίες και αρκετούς κοινόχρηστους χώρους για να εργάζεται, να τρώει και να διασκεδάζει κανείς.
Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις θα διαθέτουν κήπους, εστιατόρια, καταστήματα, αγορά τροφίμων, «πράσινες» ταράτσες -όπου μάλιστα θα καλλιεργούνται προϊόντα- ενώ οι κάτοικοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται κοινά οχήματα.
Τα διαμερίσματα θα έχουν μικρή έκταση -ένα υπνοδωμάτιο και κοινόχρηστη κουζίνα ή δύο υπνοδωμάτια και ιδιωτική κουζίνα-, με τη BMW να εκτιμά ωστόσο πως οι κάτοικοι θα περνούν περισσότερο χρόνο στους κοινόχρηστους χώρους της εγκατάστασης.

Οι εμπνευστές του «Mini Living» ευελπιστούν να δημιουργήσουν έναν τόπο διαβίωσης που να επιλύει πολλά από τα ζητήματα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των πόλεων, όπου οι χώροι είναι συχνά περιορισμένοι.
Όπως εκτιμούν, τα μικρο-διαμερίσματα θα μπορούσαν να αποτελούν το μέλλον της ζωής στις πόλεις.Images courtesy of Mini Living

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου