ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Piwnica Swidnicka, το εστιατόριο που λειτουργεί από το 1273

Υπόγειες τραπεζαρίες και σπηλαιώδεις διαδρομές στο παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης μαγνητίζουν το βλέμμα του επισκέπτη. Το Piwnica Swidnicka βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Βρότσλαβ, στην Πολωνία και λειτουργεί από το 1273, όταν η βασική ​​διατροφή της χώρας ήταν το βοδινό κρέας και η μπύρα.
Το 900 τετραγωνικών μέτρων εστιατόριο στεγάζεται σε ένα υπόγειο ζυθοποιείο, με τον συνθέτη Frédéric Chopin και τον συγγραφέα Johann Wolfgang von Goethe να βρίσκονται μεταξύ των διακεκριμένων πελατών του.
Από τη μέρα που άνοιξε η διάταξη του εστιατορίου εξελίχθηκε, μέχρι τον 15ο αιώνα που έλαβε τη μορφή που έχει σήμερα. Ο προθάλαμος του κελαριού συνδέθηκε με σήραγγα με το ζυθοποιείο το 1519, δημιουργώντας έναν μεγαλύτερο χώρο και πιο βολικό για την αποθήκευση των βαρελιών μπύρας.
Photo of Piwnica Świdnicka - Wrocław, PolandΈκτοτε, οι αλλαγές ήταν απλώς αισθητικές – συμπεριλαμβανομένου του 1904, όταν η διακόσμηση μετατράπηκε σε στυλ Art Nouveau. Αν και η πόλη βομβαρδίστηκε το 1945, τα κελάρια παρέμειναν άθικτα. Κάτω από το υπόγειο του Δημαρχείου του Βρότσλαβ, το εστιατόριο προσφέρει χώρο για 380 επισκέπτες και εξακολουθεί να υπερηφανεύεται για την προσφορά παραδοσιακών πολωνικών πιάτων.
Η Αίθουσα της Χάνσας και των Λόρδων είναι μόνο δύο από τις 10 υπόγειες αίθουσες που απαρτίζουν το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης, που διατηρεί την ίδια διάταξη που απέκτησε τον 15ο αιώνα, όταν τα ονόματα των δωματίων ήταν επίσης καθορισμένα.Photo of Piwnica Świdnicka - Wrocław, Polandperierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης είναι 700 ετών!Photo of Piwnica Świdnicka - Wrocław, Poland. Service barPhoto of Piwnica Świdnicka - Wrocław, Poland. Old style
Photo of Piwnica Świdnicka - Wrocław, Poland. PropagandaPhoto of Piwnica Świdnicka - Wrocław, Polandperierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης είναι 700 ετών!Αποτέλεσμα εικόνας για piwnica swidnicka restaurant wroclaw polandΣχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για piwnica swidnicka restaurant wroclaw poland

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου