ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Η πρώτη πλωτή πόλη του κόσμου θα είναι έτοιμη μέχρι το 2020 και το όνομα αυτής Artisanopolis

Μπορεί η ιδέα μιας χώρας που δημιουργείται από το μηδέν πάνω στο νερό να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως, είναι πολύ πιθανό να γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2020.
Το Ινστιτούτο Seasteading του Σαν Φρανσίσκο επεξεργάζεται αυτή την ιδέα από το 2008 και μάλιστα έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την κυβέρνηση της γαλλικής Πολυνησίας για την ανάπτυξη του project.
«Αν είναι να δημιουργήσουμε μια πλωτή πόλη, θα πρόκειται στην ουσία για μια χώρα – start up. Θα μπορούσε ακόμα να είναι ένα σύμπλεγμα χωρών με διαφορετικές κυβερνήσεις» λέει ο Τζο Κουίρκ, πρόεδρος του Ινστιτούτου στους New York Times.

Η κοινότητα που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει μια σειρά από δομές, όπως σπίτια, ξενοδοχεία, γραφεία και εστιατόρια. Ήδη μηχανικοί και αρχιτέκτονες έχουν επισκεφθεί την τοποθεσία, η οποία, προς το παρόν, παραμένει μυστική.
Σύμφωνα με τον Κουίρκ το project θα κοστίσει περίπου 167 εκατ. δολάρια.(Image: © gabriel scheare, luke & lourdes crowley, and patrick white | roark 3d)seasteadinginstseasteadinginstseasteadinginstseasteadinginstseasteadinginst

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου