ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ψηφιακή «πόλη του μέλλοντος» στον Καναδά

Μια ψηφιακή «πόλη του μέλλοντος» πρόκειται να κατασκευάσει στο Τορόντο του Καναδά η Sidewalk Labs, η οποία υπάγεται στην Alphabet- την εταιρεία «ομπρέλα» στην οποία υπάγεται και η Google.
Σκοπός είναι η μετατροπή μιας περιοχής-προκυμαίας σε ένα λειτουργικό εργαστήριο για μια σειρά «έξυπνων» τεχνολογιών. Σύμφωνα με το BBC θεωρείται αρκετά πιθανό πως θα διαθέτει γρήγορο Wi-fi, εκατομμύρια αισθητήρες, ανανεώσιμη ενέργεια και αυτόνομα οχήματα.
Οι εταιρείες τεχνολογίες γενικότερα έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να προωθούν το λογισμικό και το hardware τους για χρήση σε πόλεις, καθώς οι πολεοδόμοι ασχολούνται με την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η υπερπληθυσμός, η μόλυνση και η συμφόρηση.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, καλωσόρισε το project στο Κουέισαϊντ, που θα γίνει γνωστό ως Sidewalk Toronto. «Θα δημιουργήσει έναν χώρο δοκιμών για νέες τεχνολογίες στο Κουέισαϊντ» είπε σχετικά, συμπληρώνοντας πως «τεχνολογίες οι οποίες μας βοηθούν να χτίσουμε πιο έξυπνες, πιο πράσινες, πιο φιλικές σε περισσότερους κατοίκους πόλεις- κάτι που ελπίζουμε να δούμε να επεκτείνεται στην ανατολική ακτή του Τορόντο και μακροπρόθεσμα σε άλλα μέρη του Καναδά και του κόσμου».
Ο Νταν Ντοκτόροφ, πρώην αντιδήμαρχος Νέας Υόρκης και διευθύνων σύμβουλος της Sidewalk Labs, προέβη στην εκτίμηση πως το Sidewalk Toronto μπορεί να δείξει στον κόσμο πώς η ζωή στις πόλεις μπορεί να γίνει «πιο φθηνή, πιο βολική, πιο υγιεινή, πιο πράσινη, πιο δίκαιη και ίσως ακόμα και πιο συναρπαστική».
Η Google θα μεταφέρει τα κεντρικά της στον Καναδά στη συγκεκριμένη περιοχή, και η Sidewalk Labs θα δαπανήσει 50 εκατ. δολάρια για την έναρξη του προγράμματος.
Σημειώνεται πως η Sidewalk Labs έχει ήδη εκκινήσει «έξυπνα» projects και σε άλλες πόλεις. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένα για την παροχή κάλυψης Wi-fi στη Νέα Υόρκη, μέσω της χρήσης παλαιών τηλεφώνων με κερματοδέκτη- ωστόσο, ο στόχος ήταν πάντα η ανέγερση μιας «έξυπνης» πόλης εκ βάθρων.mixed-use vision imageA sketch depicts the hyper-connected new Toronto neighbourhood envisioned by Sidewalk Labs.HANDOUTSidewalk Toronto by Sidewalk Labs and Waterfront TorontoSidewalk Toronto by Sidewalk Labs and Waterfront Toronto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου