ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ένας κύβος του Ρούμπικ για φάγωμα!

Μπορεί η -σίγουρα- γλυκιά συνομοταξία των Pastry Chef του πλανήτη να είναι η λιγότερο προβεβλημένη στο χώρο των εστιατορίων, παρ’ όλα αυτά, αν το σκεφτείτε καλύτερα, συνήθως η δική τους δημιουργία είναι αυτή που μένει στο τέλος σαν γεύση. Εντούτοις, τα τελευταία δύο χρόνια, ένας 32χρονος ζαχαροπλάστης από ένα μικρό χωριό της Ανατολικής Γαλλίας, πολύ κοντά στην κατάληξη του ορεινού όγκου των Άλπεων, είναι ένας πραγματικός σταρ στη Γαλλία, επισκιάζοντας ακόμα και αυτόν τον διάσημο προϊστάμενο του, στο παρισινό ξενοδοχείο Le Meurice, τον Alain Ducasse.
To 2015, o Cédric Grolet αναδείχθηκε κορυφαίος ζαχαροπλάστης στη Γαλλία και πρόσφατα «του κόσμου», στο ετήσιο γκαλά Les Grandes Tables du monde που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ο Grolet είναι διάσημος γιατί τα γλυκά του είναι μικρά σαν μπουκιές, τα χρώματα που χρησιμοποιεί είναι βγαλμένα από πίνακες της Αναγέννησης και γιατί το γλυκό-φάρος του είναι ο περίφημος Κύβος του Ρούμπικ που δημιούργησε για πρώτη φορά το 2014. Με τα επιδέξια δάχτυλά του, ο Grolet μεταμορφώνει τον Κύβο του Ρούμπικ σε Rubik’s Cakes: μικρούς κύβους από φιστίκι, λεμόνι, φουντούκι, τοποθετημένους σε τρεις ορόφους που αναπαριστούν το puzzle που φαντάστηκε ο Ernő Rubik.
Αποτέλεσμα εικόνας για Cédric GroletΑποτέλεσμα εικόνας για Cédric GroletΣχετική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου