ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Πολύχρωμα και ταυτοχρόνως παράξενα ποτά

Οι δημιουργοί τροφίμων και ποτών μας εκπλήσσουν πολλές φορές με τα προϊόντα τους, αφού παρουσιάζουν τρελές ιδέες! Τι σημαίνει αυτό; Μαύρο νερό, ροζ σοκολάτα, μπλε και πορτοκαλί κρασί έρχονται για να τα δοκιμάσουμε και να εντυπωσιαστούμε – πρωτίστως με την εμφάνισή τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υστερούν και σε γεύση. 




Μαύρο νερό
Εμπνευσμένο από τη φύση, το Blk. είναι το πρώτο ρόφημα που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τη δύναμη του μυστικού όπλου της φύσης, τα ορυκτά ιχνοστοιχεία. Διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της φυτικής ζωής, βοηθώντας στη μεταφορά και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών μέσα στο φυτικό κύτταρο. Όταν το φουλβικό οξύ αντιδρά με το νερό, το ποτό που προκύπτει είναι μαύρο. “Το χρώμα είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να το δοκιμάσουν”, λένε οι δημιουργοί.



                                                      
Άχρωμος καφές
Το CLF CFF είναι ένα διαφανές ρόφημα που μοιάζει σαν το νερό. Δημιουργήθηκε από τους Σλοβάκους Dávid και Ádám Nagy, που επεξεργάστηκαν υψηλής ποιότητας κόκκους καφέ αραβικής προέλευσης με μυστική μέθοδο που «δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ». Το ποτό δεν λερώνει τα δόντια ή τα ρούχα.





Μπλε κρασί
Με την ονομασία Blue Nun, αυτό το κρασί αποτελεί την τελευταία καινοτομία της ισπανικής εταιρείας κρασιού Gik. Το κρασί είναι ένα μείγμα κόκκινων και λευκών σταφυλιών από τέσσερις διαφορετικές περιοχές στην Ισπανία – Λα Ριόχα, Καστίγια-Λα Μάντσα, Λεόν και Σαραγόσα. Το λαμπερό μπλε χρώμα γίνεται με μια χρωστική που βρίσκεται στο δέρμα των σταφυλιών, που ονομάζεται indigo, και ένα μη θερμιδικό γλυκαντικό. Η γεύση του είναι σαν το γλυκό λευκό κρασί.


Μπλε μπύρα
Η Ιαπωνική ζυθοποιία Abashiri στο Χοκάιντο δημιούργησε το αγαπημένο ποτό σε μπλε χρώμα με απόλυτα φυσικό τρόπο και χωρίς χρωστικές. Το μπλε χρώμα προέρχεται από φύκια, λουλούδια και κινέζικα φραγκοστάφυλα. Η Blue Draft της Abashiri Beer’s Okhotsk παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009 και κέρδισε τις εντυπώσεις.







Πορτοκαλί κρασί
Το ιδιαίτερο αυτό κρασί, το οποίο φτιάχνεται αφήνοντας τη φλούδα των σταφυλιών στο χυμό τους για μερικές ημέρες ή εβδομάδες, αντί να αφαιρείται αμέσως, έγινε ιδιαιτέρως δημοφιλές ανάμεσα στους λάτρεις του κρασιού και σε foodies ανά τον κόσμο. Έχει, μάλιστα, μια πιο πλούσια και πολύπλοκη γεύση από το κλασικό λευκό κρασί και κατά την παραγωγή του ζυμώνεται σε πήλινα δοχεία, μαζί με τη φλούδα των σταφυλιών σε αρρύθμιστες θερμοκρασίες. Η τεχνική αυτή έχει ρίζες πίσω στο 8.000 π.Χ. και αποτελούσε τον κύριο τρόπο δημιουργίας κρασιού μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, όπου οι σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής υπερίσχυσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου