ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς θα μοιάζουν οι άνθρωποι σε 1.000 χρόνια από σήμερα; Μπορούμε να γίνουμε cyborgs, υπολογιστές, ή Αρειανοί

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο θα έχει εξελιχθεί η τεχνολογία σε 1.000 χρόνια από σήμερα, αλλά και η ίδια η φύση του ανθρώπου; Το βίντεο δίνει απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις σας για την εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης με την πάροδο των χρόνων.
Σύμφωνα με το βίντεο του Tech Insider, οι άνθρωποι, 1.000 χρόνια από τώρα, είναι πιθανό ότι θα είναι πολύ ψηλότεροι. Ήδη τα τελευταία 130 χρόνια, οι επιστήμη έχει παρατηρήσει μια εξαιρετικά μεγάλη αύξηση στο ύψος των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, το 1880 το μέσο ύψος ενός Αμερικάνου ήταν γύρω στο 1,70 μέτρα. Σήμερα, έχει γίνει αύξηση κατά 8 εκατοστά και στο μέλλον αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη.
Σχετική εικόναΜια άλλη πρόοδο που προβλέπει το βίντεο είναι ότι στο μέλλον οι άνθρωποι θα έχουν συνδεδεμένο μηχανισμό συνδεδεμένο στο κεφάλι τους. Ο μηχανισμός αυτός θα τους επιτρέπει να τελειοποιούν τις αισθήσεις τους αλλά και να ελέγχουν τη λειτουργία της καρδιάς τους. Σήμερα, υπάρχουν βοηθήματα που βελτιώνουν την ακοή ή την όραση και επιτρέπουν την ηχογράφηση μηνυμάτων.
Ομάδα φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον μάλιστα φτιάχνει βιονικά μάτια για όσους έχουν χάσει την όρασή τους. Επομένως, στο μέλλον δεν είναι απίθανο η τεχνολογία να αναπτύξει μηχανήματα ικανά να δουν και τα σήμερα, αόρατα αντικείμενα της ατμόσφαιρας γύρω μας. Για παράδειγμα, τα μηχανήματα αυτά θα είναι ικανά να αλλάζουν το φως στην όρασή μας π.χ. σε νυχτερινό, ή ακόμα και να βλέπουμε τον κόσμο, με x ray ακτινοβολίες, όπως ακριβώς γίνεται στις ακτινογραφίες.

Πέρα όμως από την εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπινου είδους 1.000 χρόνια από σήμερα, θα αλλάξουν πολλά και στην εσωτερική. Τα γονίδια των ανθρώπων σιγά σιγά θα αρχίζουν να εξελίσσονται. Για παράδειγμα, έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παιδιά στην Αφρική που έχουν κολλήσει τον ιό του AIDS, ζουν υγιή. Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με την έρευνα, οι οργανισμοί αυτών των παιδιών έχουν αναπτύξει ένα αμυντικό σύστημα κατά του AIDS που εμποδίζει τον ιό να εξελιχθεί.
Αποτέλεσμα εικόνας για What humans will look like in 1,000 years
Παράλληλα, το Tech Insider προβλέπει ότι πολλοί άνθρωποι θα έχουν μεταφερθεί στον Άρη, 1.000 χρόνια από σήμερα. Ο Άρης δέχεται 66% φως λιγότερο από την Γη. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να αναπτύξουν περισσότερες από μία κόρες οφθαλμού, προκειμένου να καταφέρουν να βλέπουν όσο έχουν ανάγκη.
Ένα ακόμη βήμα που η επιστήμη θα έχει καταφέρει σε 1.000 χρόνια από σήμερα, είναι να ελέγχει το DNA. Αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους να αναπτύξουν ανοσία σε πολλές αρρώστιες και θα αποτρέψει την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης. Ένα βήμα που μπορεί να οδηγήσει σταδιακά στην αθανασία…
Σχετική εικόναΣύμφωνα με το βίντεο, η αθανασία θα επιτευχθεί ως εξής: Οι άνθρωποι θα μεταφέρουν τη συνείδησή τους σε έναν υπολογιστή. Αυτή τη στιγμή, ήδη στην Ιταλία και την Κίνα κάνουν πειράματα σε ποντίκια για να δουν αν είναι ικανά να μεταφέρουν τη συνείδηση του ενός, στο κεφάλι του άλλου. Το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν πείραμα σε λίγα χρόνια, και στους ανθρώπους.
Είτε λοιπόν στο μέλλον συγχωνευτεί η ανθρώπινη φύση με μηχανές, είτε γίνει μηχανή, ένα είναι σίγουρο… Η ανθρώπινη φύση συνεχώς θα αλλάζει και όσο επεκτείνεται εκτός της Γης, τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να αποφύγει την εξαφάνιση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου