ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Φρένο στον αριθμό των τουριστών που θα υποδέχονται βάζουν οι Βαλεαρίδες Νήσοι

Οι τοπικές αρχές να επιχειρούν να ελέγξουν τον όγκο των επισκεπτών που επιλέγουν για τις διακοπές τους το σύμπλεγμα των 11 νησιών, στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, βάσει νόμου της τοπικής κυβέρνησης των Βαλεαρίδων Νήσων για τον τουρισμό -ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή την Τρίτη- το ανώτατο όριο για τις θέσεις φιλοξενίας παραθεριστών ανέρχεται πλέον σε 623.624, με την πλειονότητά τους (435.707) να βρίσκονται στη Μαγιόρκα, το μεγαλύτερο εκ των νησιών.

Tourists shopping in Alcudia, Mallorca.Μάλιστα, οι τοπικές αρχές θα επιβάλουν πρόστιμα έως και 400.000 ευρώ σε όσους ιστότοπους δεν αποσύρουν τις διαφημίσεις δωματίων, τα οποία δεν έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.
Οι Βαλεαρίδες σκοπεύουν να μειώσουν περαιτέρω τον αριθμό των τουριστών που δέχονται τα επόμενα χρόνια με στόχο να μην βρίσκονται ταυτόχρονα στα νησιά περισσότεροι από 500.000 επισκέπτες, καθώς όπως ανέφερε ο υπεύθυνος Τουρισμού της τοπικής κυβέρνησης Μπιέλ Μπαρσελό, η υπερπροσφορά δωματίων έχει οδηγήσει σε μία μαζική εισροή επισκεπτών, προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις βίαιες αντιδράσεις κατά τουριστών από κατοίκους που 
Spain Tourism Protest
παραπονιούνται για διόγκωση των οχλήσεων.
Οι Βαλεαρίδες είναι σύμπλεγμα 11 νήσων στα ανατολικά της Ισπανίας. Σημαντικότερες εξ αυτών θεωρούνται η Μαγιόρκα, η Μενόρκα, η Ίμπιζα και η Φορμεντέρα.
Ο πληθυσμός τους φτάνει τους 1,1 εκατ. κατοίκους βάσει στοιχείων του 2011, ενώ πρωτεύουσά τους είναι η Πάλμα ντε Μαγιόρκα.Graffiti reading “Tourist you are the terrorist” in Palma, Majorca, on May 23, 2016. Picture: Enrique Calvo/ReutersEvery year resorts on Majorca and Ibiza are packed with tourists, many of them British. Critics say the Balearic government’s hotel restrictions will increase prices and hit the local economyPeople walk past graffiti in Palma, on the Spanish island of Majorca, on May 23, 2016. Picture: Reuters/Enrique Calvo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου