ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Στην Κένυα ξεραίνουν το σκατό και το κάνουν κάρβουνα για ψήσιμο φαγητού.

Εταιρεία της Κένυας μετατρέπει ανθρώπινες κενώσεις σε κάρβουνα για ψήσιμο φαγητού. Και για να σας λύσουμε την απορία, όχι δεν μυρίζουν. Ο λόγος όμως που το κάνουν αυτό είναι πολύ σημαντικός.
Μια εταιρεία κατασκευάζει ξυλάνθρακα από ανθρώπινες κενώσεις και απόβλητα, που συλλέγονται γύρω από την περιοχή Nakuru της Κένυας.Συγκεκριμένα, κενώσεις και πριονίδια, καίγονται σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι να γίνουν μικρές στρογγυλές μπάλες.
Η διαδικασία που χρησιμοποιούν ονομάζεται εξανθράκωση (η μετατροπή του ξύλου σε άνθρακα). Πρώτον, τα απόβλητα συλλέγονται και αφήνονται να στεγνώσουν σε θερμοκήπιο για δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια, αναμειγνύονται με πριονίδια πριν τοποθετηθούν σε κλίβανο. Η διεργασία εξανθράκωσης διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει μυρωδιά από τα ανθρώπινα απόβλητα.
Οι ντόπιοι έχουν αγκαλιάσει τη χρήση του και χρησιμοποιούν τα κάρβουνα για το μαγείρεμα και για άλλους σκοπούς. Το έργο αυτό όσο περίεργο και να ακούγεται, είναι πολύ σημαντικό, καθώς στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της υγιεινής, ιδιαίτερα σε φτωχά μέρη της πόλης.
Η εταιρεία θέλει να επεκτείνει την επιχείρησή της σε άλλες πόλεις της Κένυας που έχουν κακές συνθήκες υγιεινής.Sanivation's agglomeratorA collection of Sanivation's poop-based fuel briquettesΑποτέλεσμα εικόνας για A Kenyan company is turning human poop into replacement charcoalΑποτέλεσμα εικόνας για A Kenyan company is turning human poop into replacement charcoal




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου