ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Παγωτό που δεν λιώνει στην ζέστη!

Το παγωτό πάντα αρχίζει να λιώνει πολύ γρήγορα και μας κάνει να… τρέχουμε να το φάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όμως, οι εκπλήξεις και οι εφευρέσεις δεν γνωρίζουν όρια στην Ιαπωνία (πού αλλού;…) και έτσι, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Kanazawa ανέπτυξαν μια μέθοδο για να σταματήσουν την ταχεία τήξη του παγωτού, ακόμα και σε πολύ ζεστό καιρό. Αυτή η νέα εφεύρεση είναι η συνέπεια της τυχαίας ανακάλυψης ενός σεφ.
Οι Ιάπωνες βρήκαν τρόπο να διατηρούν το παγωτό σταθερό στο σχήμα του για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από το αν ο καιρός είναι ζεστός.
Japanese scientists have come up with a cool solution to stop ice cream melting before you've had time to finish it. The ice cream retains its original shape in 28°C weather and still tastes 'cool'. A strawberry extract stops the oil and water from separating so quickly which means the sweet treat stays frozen - even if you blow a hair dryer at them. These strange-looking deserts were first created by mistake by a pastry chef looking to make use of odd-shaped strawberries. (Photo/Sipachina)Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Ιάπωνας σεφ ζήτησε πρόσφατα να χρησιμοποιήσει τις φράουλες που καλλιεργούνται σε συγκεκριμένες περιοχές. Οι περιοχές αυτές γνώρισαν μεγάλες επιπτώσεις από το σεισμό και το τσουνάμι το 2011. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι φράουλες που καλλιεργούνται σε αυτές τις περιοχές δεν έχουν το κανονικό σχήμα και αυτό έκανε τους καταναλωτές να μην τις αγοράσουν. Και ενώ προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει αυτές τις φράουλες, ο σεφ ανακάλυψε ότι έχουν την ιδιότητα να κάνουν πιο στερεή την κρέμα.
Επιστήμονες από το διάσημο 
Japanese scientists have come up with a cool solution to stop ice cream melting before you've had time to finish it. The ice cream retains its original shape in 28°C weather and still tastes 'cool'. A strawberry extract stops the oil and water from separating so quickly which means the sweet treat stays frozen - even if you blow a hair dryer at them. These strange-looking deserts were first created by mistake by a pastry chef looking to make use of odd-shaped strawberries. (Photo/Sipachina)
Πανεπιστήμιο της Kanazawa παρατήρησαν το γεγονός αυτό και διαπίστωσαν ότι η πολυφαινόλη, μια ένωση που υπάρχει στις φράουλες, είναι υπεύθυνη γι' αυτό.
Συγκεκριμένα, το εκχύλισμα φράουλας καθυστερεί το διαχωρισμό του νερού με το έλαιο. Οι επιστήμονες δοκίμασαν να εισάγουν το εκχύλισμα σε παγωτό και ανακάλυψαν ότι σταμάτησε την τήξη του παγωτού! Αυτό σημαίνει ότι το εκχύλισμα βοηθά να διατηρείται το παγωτό σε στερεή μορφή για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και σε ζεστό καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου