ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Υλικό από ξύλο πέντε φορές πιο ισχυρό από το ατσάλι!

Ερευνητές στην Ιαπωνία πειραματίζονται με ένα νέο επαναστατικό υλικό που δημιούργησαν. Πρόκειται για ένα υλικό που παράγεται από πολτό ξύλου το οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι 80% πιο ελαφρύ από το ατσάλι και παράλληλα πέντε φορές πιο ισχυρό!
Το υλικό αυτό δημιούργησαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Κιότο και συνεργάζονται με τον παγκόσμιο γίγαντα κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων Denso και τον βιομηχανικό γίγαντα παραγωγής πλαστικών DaikyoNishikawa. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, μία πρώτη χρήση αυτού του υλικού μπορεί να γίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία αφού οι απαιτήσεις για ολοένα και πιο ελαφριά αλλά ταυτόχρονα ασφαλή οχήματα αυξάνονται ειδικά στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αναπτύσσεται με γοργό ρυθμό.
Researchers say a material made from wood pulp (pictured) weighs just one fifth of steel and can be five times stronger. The material, cellulose nanofibres, could become a viable alternative to steel in the decades ahead and could also be used in aviation, they sayΗ μείωση του βάρους των ηλεκτρικών οχημάτων είναι ο πλέον κρίσιμος παράγοντας για να καταφέρουν οι κατασκευαστές τους να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Οι μπαταρίες είναι ακριβές αλλά φυσικά απαραίτητες για να λειτουργεί το όχημα. Αν μειωθεί το βάρος του οχήματος θα απαιτούνται λιγότερες μπαταρίες άρα θα μειωθεί και το κόστος του οχήματος.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το υλικό αυτό που αποτελείται από νανοΐνες κυτταρίνης μπορεί να αποδειχθεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο ατσάλι τις επόμενες δεκαετίες. Σημειώνουν πάντως ότι το νέο υλικό έχει έναν πολύ ισχυρό ανταγωνιστή που δεν είναι άλλος από τα υλικά από άνθρακα (ανθρακονήματα κ.α) τα οποία έχουν ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε πολλές εφαρμογές.
Πάντως το πανεπιστήμιο του Κιότο μαζί με τις εταιρείες που συνεργάζεται έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια κατασκευής ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας αυτό το νέο υλικό και εκτιμούν ότι θα είναι έτοιμο να γίνουν οι δοκιμές του το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου