ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Τα 5 από τα πιο επικίνδυνα ζώα στον κόσμο

Δεν τα συναντάς συχνά, όμως αν ποτέ βρεθούν στον δρόμο σου καλό θα ήταν να προσέχεις… Ας γνωρίσουμε ορισμένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα στον κόσμο.






Poison dart frog

Αυτή η μοναδική φυλή των βατράχων ζει στην κεντρική και νότια Αμερική. Ανήκει στην οικογένεια των βατράχων Dendrobatidae . Το μέγεθος τους μπορεί να ποικίλει από 1,5 εκατοστά μέχρι 6 εκατοστά. Είναι πολύ έξυπνα ζώα και προσελκύσουν το θήραμά τους, χρησιμοποιώντας το πολύχρωμο σώμα τους. Το δηλητήριο τους είναι αρκετό για να σκοτώσει 10 ανθρώπους στην στιγμή.
Μεγάλος λευκός καρχαρίας

Είναι ένα από τα τεράστια ζώα που ζουν κάτω από τη θάλασσα και ανήκει στην οικογένεια του καρχαρία. Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας τρώει ότι βρεθεί στον δρόμο του. Ποτέ δεν επιτίθενται σε άνθρωπο για να πάρει εκδίκηση, αλλά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος όταν είναι πεινασμένος. Περίπου 100 θάνατοι τον χρόνο προκαλούνται από τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες.
Mέδουσα (Box jelly fish)

Οι μέδουσες αυτού του είδους είναι γνωστές για το δηλητήριο τους. Ορισμένα από τα είδη τους έχουν τσιμπήματα που είναι πολύ επιβλαβή για την ανθρώπινη ζωή. Είναι τα πιο δηλητηριώδη πλάσματα στον κόσμο. Έχουν σχεδόν 60 πλοκάμια που μπορεί να είναι τόσο μεγάλα όσο 15 πόδια και περιέχουν τοξίνη η οποία είναι αρκετή για να σκοτώσει 50 ανθρώπους. Έχει αναφερθεί ότι έχουν σκοτώσει περίπου 5.5οο ανθρώπους από το 1884.
Αφρικανικό Λιοντάρι

Είναι ίσως το πιο τεμπέλικο θηρίο αφού ξεκουράζεται για περίπου 20 ώρες την ημέρα. Ζει στην υποσαχάρια Αφρική και ορισμένα τμήματα της Ασίας. Έχει εξωφρενική ταχύτητα και πολύ αιχμηρά νύχια και δόντια που μπορούν να κόψουν σε κομματάκια τη λεία τους κατά την ώρα της επίθεσης. Μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και 800 θανάτους κάθε χρόνο.
Κροκόδειλος του αλμυρού νερού

Είναι το παλαιότερο ερπετό και μπορεί να βρεθεί στην Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία. Ζει σε ποτάμια με αλμυρό νερό και σε λίμνες. Το μέγεθός του κυμαίνεται από 5 έως 20 πόδια. Αυτό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα του πλανήτη. Ευθύνονται για τον θάνατο μεταξύ 600 έως 800 ανθρώπων κάθε χρόνο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου