ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Institut Villa Pierrefeu (IVP), η τελευταία σχολή στην Ελβετία που διδάσκει καλούς τρόπους σε γυναίκες από όλο τον κόσμο.

Πριν από 50 χρόνια, το Pierrefeu δεν ήταν μια εξαίρεση στην περιοχή. Τότε τα κορίτσια των καλών οικογενειών πήγαιναν σε τέτοιες σχολές για να αποφοιτήσουν με τα προσόντα μιας συζύγου υπόδειγμα ή για να τελειοποιήσουν τους τρόπους τους. Αυτό είχε κάνει για παράδειγμα και η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Όσο για την απλή εκπαίδευση διάρκειας μιας εβδομάδας, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η διαμονή, το κόστος είναι περίπου 5.600 φράγκα.
Η Βιβιάν Νερί ανέβαλε τα ηνία της σχολής το 1972, σχεδόν 20 χρόνια μετά την ίδρυση του ινστιτούτου από τη μητέρα της. «Πράγματι έχουμε κόρες προέδρων, πριγκίπισσες, δούκισσες αλλά δεν αποτελούν την πλειοψηφία. Υπάρχουν επίσης σπουδάστριες που κάνουν οικονομίες για να πληρώσουν το ταξίδι τους αυτό, καθώς συνειδητοποιούν ότι αυτό θα τους δώσει πρόσθετες γνώσεις που λίγοι άνθρωποι έχουν. Η εκμάθηση καλών τρόπων έχει ένα κόστος. Όλα εξαρτώνται από τη μέθοδο που θα επιλεγεί, αλλά τα θερινά μαθήματα, μαζί με τις εξετάσεις και τη διαμονή μπορεί να φθάσουν έως 30.000 ελβετικά φράγκα (27.000 ευρώ).
Οι σπουδάστριες είναι ηλικίας από 18 έως 50 ετών. Το ινστιτούτο δέχεται γυναίκες που ασχολούνται με τα οικιακά όπως και επιχειρηματίες.
Το ινστιτούτο κτισμένο στα υψώματα της λίμνης Λεμάν, κοντά στο Μοντρέ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, είναι πλέον το τελευταίο του είδους στη Ελβετία. Αιτία; Ο Μάης του '68 που ανέτρεψε την αντίληψη για τον κόσμο και τη γυναίκα, σύμφωνα με την Νερί. «Υπήρξε μεγάλη πτώση της ζήτησης μετά την εξέγερση των φοιτητών», αναφέρει υπογραμμίζοντας ότι "οι ελάχιστοι μαθητές που εγγράφονταν στον ινστιτούτο έλεγαν στους άλλους ότι πήγαιναν σε σχολή ξένων γλωσσών. Ντρέπονταν».
Η Νερί εξηγεί ότι η σχολή της άντεξε αυτές τις κοινωνικές αλλαγές ανοίγοντας τις πύλες της διεθνώς και προσαρμόζοντας συνεχώς τα μαθήματα και τα εγχειρίδια στις εξελίξεις της κοινωνίας.
Η Νερί κάνει σχέδια για το μέλλον της σχολής μαζί με τον γιο της Φιλίπ, ο οποίος θα τη διαδεχτεί μια μέρα. Εξετάζουν κυρίως την καθιέρωση μαθημάτων μέσω Διαδικτύου και πριν από τρία χρόνια άρχισαν το πρώτο τους σεμινάριο για τους άνδρες.
I miss it :-(
The Institut Villa Pierrefeu is the last finishing school left in Switzerland, where women learn the perfect etiquette for every social situation. Pictured are students tasting chocolate Institut Villa Pierrefeu, Glion-sur-Montreux.manners in switzerland3Students are seen attending a lesson at the school, with teachers on stand-by to teach them how to best eat their soup 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου