ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Εμποτισμένο με μικριβιοκτόνα «δαχτυλίδι» προστατεύει τις γυναίκες από τον HIV

Ένα στα πέντε άτομα που προσβάλλονται από τον ιό του HIV τα τελευταία χρόνια είναι γυναίκες
ηλικίας 15-24 ετών, ενώ περίπου χίλιες γυναίκες προσβάλλονται καθημερινά στην υποσαχάρια Αφρική.
Ελπίδες για σημαντική μείωση των κρουσμάτων στο μέλλον φέρνει το εμποτισμένο με μικριβιοκτόνα «δαχτυλίδι» που τοποθετείται στον τράχηλο και δείχνει μέχρι στιγμής να περιορίζει τις μολύνσεις κατά 56%.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το «δαχτυλίδι» διασφαλίζει τις γυναίκες, αφού δεν χρειάζεται να βασίζονται στον αν ο σύντροφός τους θα φορέσει προφυλακτικό και τους επιτρέπει να προστατευθούν με έναν τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μυστικός».
Αποτέλεσμα εικόνας για Vaginal ring partially protects against HIVΚάτι τέτοιο, όπως σημειώνει και ο δρ. Anthony Fauci, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον γυναικείο πληθυσμό καθώς σε χώρες και κοινωνίες που οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προστατευθούν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως ο HIV.
Το «δαχτυλίδι», έχει παρόμοιο μέγεθος με το διάφραγμα και απελευθερώνει ένα αντιρετροϊικό φάρμακο που ονομάζεται δαπιβιρίνη για ένα μήνα.
Το δύσκολο κομμάτι, όπως υπογραμμίζουν επιστήμονες, θα είναι να το προληπτικό αυτό μέτρο 
Σχετική εικόνανα υιοθετηθεί από κορίτσια στην εφηβεία που δυσκολεύονται συνήθως να ακολουθήσουν ιατρικές συμβουλές.
Αξίζει να σημειωθεί, πως παρά τις ανησυχίες ότι οι ερωτικοί σύντροφοι των κοριτσιών που δοκίμασαν το «δαχτυλίδι» θα δυσανασχετούσαν από την αίσθηση που μπορεί να είχε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανέφεραν πως αντιθέτως αύξησε την απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου