ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Το νέο τρεντ στη μπύρα είναι η προσθήκη λουλουδιών

Μπύρες ελαφριές και αρωματικές που συνοδεύουν άριστα ένα γεύμα και αφήνουν στον ουρανίσκο μια δροσερή γεύση. Η μπύρα παρασκευάζεται από νερό, βύνη και μαγιά με την προσθήκη λυκίσκου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πικρή γεύση. Ζυθοποιίες σε ολόκληρο τον κόσμο όμως πειραματίζονται με την προσθήκη άλλων υλικών για να δώσουν πρωτότυπη γεύση στη μπύρα τους. Ένα νέο τρεντ είναι η προσθήκη λουλουδιών που προσφέρουν τη δική τους γεύση και άρωμα στη μπύρα. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

1. Η μπύρα Lilac της σουηδικής ζυθοποιίας Brekeriet παρασκευάζεται με την προσθήκη άνθεων πασχαλιάς, έχει ξινή ευχάριστη γεύση.
Αποτέλεσμα εικόνας για Lilac beerΑποτέλεσμα εικόνας για beer from Lilac

2. Η ζυθοποιία Dieu du Ciel παρασκευάζει την μπύρα Rosée d’Hibiscus από άνθη ιβίσκου, η οποία έχει γεμάτη γεύση, ροζ χρώμα και έντονη οξύτητα.
Σχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για beer Rosée d’HibiscusΑποτέλεσμα εικόνας για beer Rosée d’Hibiscus

3. Η τεξανή ζυθoποιία Jester King Brewery εκμεταλλεύτηκε τη φύση της περιοχής του Όστιν και συγκεκριμένα το άγριο βάλσαμο και τα φρύγανα και δημιούργησε την απολαυστική μπύρα Vulgar Affection.
Αποτέλεσμα εικόνας για beer Vulgar AffectionΑποτέλεσμα εικόνας για beer Vulgar Affection

4. Η μπύρα Aura της ζυθοποιίας OEC Brewing παρασκευάζεται με την προσθήκη φρέσκων λουλουδιών και μελιού και στη συνέχει αναμιγνύεται με παλιότερη μπύρα που έχει ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια και έχει μια γλυκόξινη γεύση με μια ελαφρώς πικρή επίγευση.
Αποτέλεσμα εικόνας για beer Aura

5. Η ζυθοποιία OWA αποτελεί «γέφυρα» μεταξύ δύο παραδόσεων, της βελγικής και της ιαπωνικής μπύρας και αυτό αντανακλάται και στην μπύρα Sakura Lambic, η οποία έχει άρωμα ανθέων κερασιάς από το παραδοσιακό δέντρο sakura της Ιαπωνίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για beer Sakura LambicΣχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για beer Sakura Lambic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου