ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Εθνικό Μουσείο της Κίνας

Το κτήριο του Εθνικού Μουσείου της Κίνας βρίσκεται στο Πεκίνο, στην ανατολική πλευρά της
Πλατείας Τιενανμέν. Έχει έκταση περίπου 200.000 τ.μ., ενώ οι 48 εκθεσιακοί του χώροι καταλαμβάνουν 70.000 τ.μ., κάτι που το κάνει το μεγαλύτερο Μουσείο στον κόσμο από άποψη εμβαδού.
Προκάτοχός του ήταν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο που ιδρύθηκε το 1912. Τη δεκαετία του ’80, ο χώρος του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου χωρίστηκε στο Μουσείο Ιστορίας της Κίνας και στο Μουσείο της Κινέζικης Επανάστασης, μέχρι το 2003, όταν τα δύο Μουσεία ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το Εθνικό Μουσείο της Κίνας, με επεκτατικά έργα για το νέο Μουσείο να ξεκινάνε το 2007.


Το 2011, το νεόχτιστο Εθνικό Μουσείο της Κίνας άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, με είσοδο χωρίς αντίτιμο. Οι εκθέσεις του χωρίζονται σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος σχετίζεται με την ιστορία της χώρας και έχει δύο ιστορικές σειρές, την «Αρχαία Κίνα» και τον «Δρόμο της Αναγέννησης», εξηγώντας την εξέλιξη της κοινωνίας, από τις απαρχές του ανθρώπινου είδους μέχρι την κοινωνία του σήμερα.
Ο δεύτερος άξονας βασίζεται σε συλλογές αντικειμένων, που χωρίζονται θεματικά σε περισσότερες από δέκα εκθεσιακές αίθουσες, όπως για παράδειγμα τα «Αντικείμενα από Ορείχαλκο», η «Βουδιστική Τέχνη», η «Τέχνη των Νομισμάτων», «Καλλιγραφία και Ζωγραφική» κ.ά.
Το Εθνικό Μουσείο της Κίνας επισκέφθηκαν το 2016, 7.6 εκατομμύρια επισκέπτες.
Αποτέλεσμα εικόνας για national museum of china pekingΣχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για national museum of china pekingΑποτέλεσμα εικόνας για national museum of china peking
Αποτέλεσμα εικόνας για national museum of china peking
Chinese Phoenix CrownPorcelain homecomingΣχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για national museum of china pekingΑποτέλεσμα εικόνας για national museum of china pekingΑποτέλεσμα εικόνας για national museum of china peking
Αποτέλεσμα εικόνας για national museum of china peking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου