ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Eagle-360, το σφαιρικό λάστιχο του μέλλοντος!


Το σφαιρικό Eagle-360 έχει σχεδιαστεί για τα αυτόνομα οχήματα του μέλλοντος, ώστε να προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία, συνδεσιμότητα καθώς και βιομιμητικές αντιδράσεις, ενώ το πιο προσγειωμένο IntelliGrip, που προορίζεται για τα αυτόνομα αυτοκίνητα του σήμερα, έχει το σχήμα που ξέρουμε και ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων για την παρακολούθηση των συνθηκών και της φθοράς.
Το σφαιρικό Eagle-360 επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις, για μεγαλύτερη ευελιξία (στριμωγμένες θέσεις στάθμευσης) και ασφάλεια (αποφυγή εμποδίων). Εμπεριέχει αισθητήρες που πληροφορούν τα συστήματα ελέγχου του αυτοκινήτου για τις οδικές και καιρικές συνθήκες, ενώ η χάραξη και η πίεση μεταβάλλονται συνεχώς για την καλύτερη δυνατή πρόσφυση και το λάστιχο αλλάζει θέση για ομοιόμορφη φθορά.
Αποτέλεσμα εικόνας για Eagle-360Τα σφαιρικά λάστιχα συνδέονται στο όχημα με μαγνητική αιώρηση (όπως κάποια σύγχρονα τρένα υψηλής ταχύτητας), για άνεση και αθόρυβη κύλιση, ενώ το πέλμα τους, που μιμείται τη μορφή του εγκεφάλου, αντιδρά όπως ένα φυσικό σφουγγάρι, σφίγγοντας στο στεγνό δρόμο και μαλακώνοντας στη βροχή.
Αν αυτά ακούγονται πολύ σαν επιστημονική φαντασία, το Goodyear IntelliGrip είναι πιο εύκολο στην κατανόηση. Έχει σχεδιαστεί για να επικοινωνεί με τα συστήματα ελέγχου του αυτόνομου αυτοκινήτου, παρακολουθώντας τις αλλαγές στο οδόστρωμα και τις καιρικές συνθήκες με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας και των επιδόσεων.
Με άλλα λόγια, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να προσαρμόζεται στις οδικές συνθήκες (π.χ. να κόβει αυτόματα ταχύτητα όταν ο δρόμος γλιστράει), ενώ παράλληλα παρακολουθούνται και ρυθμίζονται μέσω ειδικών αλγορίθμων μεταβλητές του ελαστικού όπως η πίεση, η θερμοκρασία και το βάθος του πέλματος.Αποτέλεσμα εικόνας για Eagle-360Αποτέλεσμα εικόνας για Eagle-360

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου