ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Σύστημα αναγνώρισης επιβάτη από τα δακτυλικά του αποτυπώματα για χρήση σε αεροδρόμια.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας των Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA) ξεκίνησε τις δοκιμές σε ένα νέο 
βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης που προορίζεται για χρήση σε αεροδρόμια. Πρόκειται για ένα σύστημα αναγνώρισης του επιβάτη από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.
Η χρήση του συστήματος θα οδηγήσει σε… αχρηστία τα διαβατήρια και τις κάρτες επιβίβασης. Έτσι ο επιβάτης που θα έχει περάσει το έλεγχο των δακτυλικών του αποτυπωμάτων θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στο αεροδρόμιο και να φτάσει στην θέση του στο αεροπλάνο χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάει μαζί και να επιδεικνύει διαβατήρια και κάρτες επιβίβασης.
Τα στελέχη της TSA θεωρούν ότι η χρήση ενός τέτοιου συστήματος και θα αυξήσει την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τις πτήσεις και θα μειώσει την ταλαιπωρία των επιβατών από την αναμονή για τους ελέγχους.
One of the TSA's fingerprint scanners


Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail το σύστημα θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες να χρησιμοποιείται πιλοτικά σε δύο αεροδρόμια. Στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ατλάντα που είναι εδώ και πολλά χρόνια το αεροδρόμιο με την μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως και στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία του συστήματος είναι να διαθέτει τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός επιβάτη ώστε όταν αυτός φτάσει στο αεροδρόμιο να μπορεί να κάνει την ταυτοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν τον κόπο να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπηρεσία και να δώσουν στο σύστημα τα δακτυλικά του αποτυπώματα.
Όποιος πολίτης αποφασίσει να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα στην αρμόδια υπηρεσία κάθε φορά που θα ταξιδεύει με αεροπλάνο (και το αεροδρόμιο διαθέτει το εν λόγω σύστημα) το μόνο που θα χρειάζεται να έχει μαζί του για να ταξιδέψει θα είναι… τα δάχτυλα του.The TSA technology allows a traveler's fingerprints to serve as a boarding pass and an identity document, in the place of a passport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου