ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Απώλεια ύπνου εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιο - και όχι μόνο μεταφορικά.
Οι νύχτες που είναι θερμότερες από το κανονικό μπορούν να βλάψουν τον ανθρώπινο ύπνο, λένε οι ερευνητές σε μια νέα δημοσίευση, με τους φτωχούς και τους ηλικιωμένους να επηρεάζονται περισσότερο. Σύμφωνα με τα ευρήματα τους, αν δεν αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, οι θερμοκρασίες το 2050 θα μπορούσαν να κοστίζουν  εκατομμύρια επιπλέον νύχτες ανεπαρκούς ύπνου ετησίως. Μέχρι το 2099, ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί κατά αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια νύχτες απώλειας ύπνου ετησίως.
<strong>Nick Obradovich </strong> works at the intersection of climate change, environmental politics, human behavior, social science, and computational methods. His most recent research links rising temperatures to lost sleep and productivity. Courtesy Nick Obradovich.


Η μελέτη διεξήχθη από τον Nick Obradovich, ο οποίος πραγματοποίησε μεγάλο μέρος της έρευνας ως φοιτητής διδακτορικών σπουδών στις πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο. Εμπνεύστηκε για να διερευνήσει την περίπτωση από το κύμα καύσωνα που έπληξε το Σαν Ντιέγκο τον Οκτώβριο του 2015.
Αποτέλεσμα εικόνας για Losing sleep over climate change
Αποτέλεσμα εικόνας για Losing sleep over climate changeΑποτέλεσμα εικόνας για Losing sleep over climate change

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου