ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

YARA Birkeland, το πρώτο αυτόνομο, χωρίς εκπομπές ρύπων, πλοίο μεταφοράς κοντέινερ

H ναυπήγηση, μέσα σε λίγα χρόνια, του πρώτου αυτόνομου, χωρίς εκπομπές ρύπων, πλοίου μεταφοράς κοντέινερ, είναι ο στόχος της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών YARA και KONGSBERG.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της YARA, το σκάφος (container feeder) θα ονομάζεται YARA Birkeland, από το όνομα του ιδρυτή της, Κρίστιαν Μπίρκελαντ, και θα έχει πολύ μικρές εκπομπές ρύπων. Σε πρώτη φάση θα λειτουργεί επανδρωμένο, θα γίνει τηλεχειριζόμενο το 2019 και αναμένται να καταστεί πλήρως ικανό για αυτόνομη λειτουργία από το 2020. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, θα πρόκειται για ένα πραγματικό «game-changer».
Η KONGSBERG είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και παράδοση όλων των απαιτούμενων τεχνολογιών στο σκάφος, περιλαμβανομένων των αισθητήρων και του επιπέδου ενσωμάτωσης που απαιτείται για τηλεχειριζόμενη και αυτόνομη λειτουργία, πέρα από το ηλεκτρικό σύστημα προώθησης, τις μπαταρίες και τα συστήματα ελέγχου προώθησης. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, ήδη τα συστήματά της είναι ικανά να υποστηρίξουν τεχνολογία τηλεχειριζόμενης και μη επανδρωμένης λειτουργίας.
I farvannet mellom Herøya og Brevik-Larvik er det mye skipstrafikk og mange småbåter i sommerhalvåret. Det blir en tøff test for autonomisystemer.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου