ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Wünsdorf, η μεγαλύτερη βάση της Σ. Ένωσης 25 μίλια από το Βερολίνο

Για σχεδόν μισό αιώνα η επονομαζόμενη «Απαγορευμένη Πόλη», η οποία βρίσκεται μόλις 25 μίλια από το Βερολίνο, ήταν η καρδιά της σοβιετικής ηγεσίας στην Ανατολική Γερμανία, καθώς κομμουνισμός και καπιταλισμός βρίσκονταν εν τω μέσω του Ψυχρού Πολέμου.
Όπως αναφέρει εκτενές δημοσίευμα της «Daily Mail», πρόκειται για ένα στρατιωτικό στρατόπεδο στο Wünsdorf, στο οποίο ζούσαν 75.000 Σοβιετικοί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Ήταν η μεγαλύτερη βάση της Σ. Ένωσης εκτός της χώρας και φυσικά εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά την πτώση του κομμουνισμού.
Ο όρος «Απαγορευμένη Πόλη» δόθηκε σε αυτήν καθώς οι «απλοί» Ανατολικογερμανοί δεν επιτρέπονταν να εισέλθουν στον χώρο, ενώ ήταν γνωστή και ως η... Μικρή Μόσχα.
Σήμερα, φυσικά, είναι ένας εγκαταλελειμμένος τόπος, με ένα άγαλμα του Λένιν να θυμίζει το παρελθόν και το τι βρίσκονταν στο εν λόγω σημείο έως τον Σεπτέμβριο του 1994.
Πριν καταληφθεί από τον Κόκκινο Στρατό, ήταν στρατιωτική βάση έως τις αρχές του 19ου αιώνα αλλά και έδρα της Wehrmacht. Οι SS εγκατέλειψαν τη βάση μόλις ο ρωσικός στρατός εισήλθε στο Βερολίνο.Η «απαγορευμένη πόλη» των Σοβιετικών στη ΓερμανίαAusruestungGeschirrzeile

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου