ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

«EVA», το σουτιέν που εντοπίζει τον καρκίνο του μαστού

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Χούλιαν Ρίος Καντού έναν μεξικανό φοιτητή ο οποίος αποφάσισε να συνεισφέρει στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού όταν η μητέρα του κέρδισε μία δύσκολη μάχη κατά της ασθένειας και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Και ειδικά στη χώρα του, το Μεξικό, δεν είναι εύκολη υπόθεση για μία γυναίκα να κάνει μία φορά τον χρόνο μαστογραφία. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ, ο αριθμός των μαστογράφων στη χώρα είναι εξαιρετικά χαμηλός: αντιστοιχούν 9,5 μηχανήματα για κάθε ένα εκατομμύριο κατοίκους.
Το σουτιέν είναι ένας εύκολος και ανώδυνος τρόπος να κάνει η 
braγυναίκα αυτοεξέταση. Εμπεριέχει 200 βιοαισθητήρες που εντοπίζουν πρώιμα σημάδια του καρκίνου. Οι αισθητήρες καταγράφουν δεδομένα για την επιφάνεια του στήθους, την υφή του, το χρώμα και τη θερμοκρασία. Χαρτογραφούν δηλαδή τις διαφορές στο σχήμα και τον όγκο του στήθους ενώ παράλληλα μπορούν να εντοπίζουν αλλαγές στη ροή αίματος, η οποία συχνά μαρτυρά ότι το αίμα τροφοδοτεί καρκινικά κύτταρα.
EVA BraΑυτόματα οι αισθητήρες αποστέλλουν τα δεδομένα σε ένα υπολογιστή ή σε ένα κινητό τηλέφωνο μέσω Bluetooth. Από εκεί γίνεται η κατάλληλη επεξεργασία των δεδομένων η οποία αναδεικνύει αν υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα που κάνουν αναγκαία την ιατρική εξέταση.
Η εταιρεία που ίδρυσε για το τεχνολογικό προϊόν ο ταλαντούχος νέος, μαζί με τους τρεις συναδέλφους του, ονομάστηκε Higia Technologies, προς τιμήν της ελληνικής θεάς Υγείας. «Η Υγεία, κόρη του θεού της Ιατρικής σχολής 
Diseñan estudiantes parche anticáncerΑσκληπιού και της Ηπιόνης. Ήταν η θεά/προσωποποίηση της υγείας, της πρόληψης και της υγιεινής», αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας.
Ο Καντού κέρδισε το πρώτο βραβείο -20.000 δολάρια- στον διαγωνισμό Global Student Entrepreneur Awards, τον διεθνή διαγωνισμό για μαθητές Λυκείου και για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που διευθύνουν τις δικές τους εταιρείες.
Στην ιστοσελίδα επισημαίνεται ότι κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περίπου 1.700.000 άτομα με καρκίνο του μαστού σε όλο τον κόσμο και ότι κάθε χρόνο σημειώνονται 8.200.000 θάνατοι από την ίδια ασθένεια.
Στις αναπτυσσόμενες χώρες οι γυναίκες πρέπει να περιμένουν κατά μέσο όρο οκτώ μήνες πριν αρχίσουν τη θεραπεία.
Jóvenes con listón rosa

Premian a Jóvenes de Grandes Ideas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου