ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Τα σαπούνια των ξενοδοχείων σώζουν ζωές στην Καμπότζη

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και ιδιαίτερα μικρά παιδιά, χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εξαιτίας των βασικών ελλείψεων υγιεινής που χαρακτηρίζουν πολλές χώρες, κυρίως στην Ασία και την Αφρική και λιγότερο στις χώρες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής. Ένας φοιτητής, ωστόσο, βρήκε μία -απλή- λύση, χρησιμοποιώντας σαπούνια από ξενοδοχεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία κρίση που για τον δυτικό κόσμο στην εποχή μας θεωρείται αδιανόητη.
Το 2014, ο φοιτητής Σαμίρ Λακάνι, βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρόβλημα, όντας εθελοντής σε χωριό της Καμπότζης. «Θυμάμαι μία μητέρα να πλένει το νεογέννητο μωρό της με λασπόνερα από βόθρο. Ήταν μία εικόνα που έμεινε χαραγμένη για πάντα στο 
Samir Lakhaniμυαλό μου, δήλωσε, πριν αναλύσει την υπέροχη πρωτοβουλία του, μέσω της οποίας έχουν σωθεί και μπορούν να σωθούν χιλιάδες παιδιά σε όλον τον πλανήτη.
Ο Σαμίρ έμενε σε ξενοδοχείο στην Καμπότζη, όταν διαπίστωσε ότι καθημερινά, το προσωπικό άλλαζε τα σαπούνια στο μπάνιο του. Ρώτησε τι τα κάνουν και του απάντησαν το απλό: «Τα πετάμε». Αμέσως σκέφτηκε ότι θα μπορούσαν αυτά τα σαπούνια να συγκεντρώνονται, να ανακυκλώνονται και να παρέχονται στις οικογένειες και στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
Όντας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, ο Σαμίρ ίδρυσε την Eco-Soap Bank. Μία «τράπεζα» για σαπούνια που συγκεντρώνονται από τα ξενοδοχεία της Καμπότζης, ανακυκλώνονται και διοχετεύονται άμεσα στους φτωχούς πληθυσμούς που δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιες «πολυτέλειες».
Πλέον, διαθέτει 4 κέντρα ανακύκλωσης στην Καμπότζη και απασχολεί 35 ντόπιες γυναίκες, προσφέροντας, εκτός από ζωή και εργασία. Μέχρι τώρα, περισσότεροι από 650.000 άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από την «τράπεζα σαπουνιού» του Σαμίρ. «Αυτό που λατρεύω είναι ότι "σκοτώσαμε τρία πουλιά, με μία βολή". Αντιμετωπίζουμε το θέμα της υγιεινής, δίνουμε δουλειά στους ντόπιους και δημιουργούμε νέα πηγή εσόδων για τη χώρα, με την παραγωγή και ανακύκλωση σαπουνιών», τόνισε ο φοιτητής, που εμπνεύστηκε ένα απλό, όσο και υπέροχο σχέδιο, σώζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Eco Soap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου