ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Οι Γάλλοι αμπελουργοί χρησιμοποιούν κεριά και θερμάστρες στην προσπάθεια να σώσουν τις καλλιέργειες.

Οι ανοιξιάτικοι παγετοί καταστρέφουν την παραγωγή σε ορισμένες από τις πιο γνωστές περιοχές της Γαλλίας, όπως η Σαμπάν, το Μπορντό και η Βουργουνδία, απειλώντας τα εισοδήματα των καλλιεργητών.
Οι θερμοκρασίες στους αμπελώνες έπεσαν και στις τρεις περιοχές την περασμένη εβδομάδα, μερικές φορές κάτω από τους -7 βαθμούς Κελσίου, τραυματίζοντας τους βλαστούς που είχαν ήδη αναπτυχθεί λόγω του ήπιου καιρού μέχρι τώρα και οι καλλιεργητές φοβούνται πως το νέο κρύο θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες ζημιές.
Οι αμπελουργοί χρησιμοποιούν κεριά, θερμάστρες και ακόμη και ελικόπτερα για να προσπαθήσουν να σώσουν τις καλλιέργειες.
Με κεριά, θερμάστρες και ελικόπτερα προσπαθούν οι Γάλλοι οινοποιοί να σώσουν τα αμπέλια τους από τον παγετό [photos]«Όλες οι περιοχές της Σαμπάν έχουν χτυπηθεί από ποικίλες θερμοκρασίες» δήλωσε ο Τιμπό Λε Μαγιού, από την ομάδα CIVC. «Είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η έκταση των ζημιών, αλλά ο αντίκτυπος του παγετού είναι χειρότερος από ότι το περασμένο έτος».
Η συνολική παραγωγή κρασιού στη Γαλλία μειώθηκε κατά 10% πέρυσι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η Σαμπάν δέχθηκε το χειρότερο πλήγμα, με τη συγκομιδή να μειώνεται πάνω από 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος λόγω των ελαφρών παγετών που ακολούθησαν μετά από άλλα προβλήματα, όπως ο περονόσπορος. 
Με κεριά, θερμάστρες και ελικόπτερα προσπαθούν οι Γάλλοι οινοποιοί να σώσουν τα αμπέλια τους από τον παγετό [photos]Η ομάδα CIVC δήλωσε πως κατά μέσο όρο το 20 με 25% των βλαστών των αμπέλων καταστράφηκε στην Σαμπάν μέχρι την Τρίτη, έναντι 14% πέρυσι. Στην εκτίμηση αυτή δεν ελήφθησαν υπόψη οι πιθανές ζημιές από παγετούς κατά τη διάρκεια της νύχτας τις δύο τελευταίες ημέρες.
Ο Λε Μαγιού σημείωσε, ωστόσο, πως οι παραγωγοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αποθέματα από προηγούμενες συγκομιδές, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε αντίθεση με πολλά άλλα κρασιά, η σαμπάνια κατασκευάζεται συχνά από κρασί από πολλές συγκομιδές.
Με κεριά, θερμάστρες και ελικόπτερα προσπαθούν οι Γάλλοι οινοποιοί να σώσουν τα αμπέλια τους από τον παγετό [photos]Στην περιοχή του Μπορντό, οι αγροτικές ενώσεις εκτιμούν πως αρκετές χιλιάδες εκτάρια αμπελώνων στην περιοχή, από τα συνολικά 115.000, επλήγησαν από τους παγετούς της περασμένης εβδομάδας, ενώ μερικές βιώνουν ζημιές μεταξύ 50-100%.
Μεγάλη ζημιά έχει υποστεί επίσης ολόκληρος ο αμπελώνας κονιάκ, σύμφωνα με την ομάδα BNIC, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «πολύ ανησυχητική», με νέους παγετούς να προβλέπονται για το απόγευμα. Ακριβέστερη εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Στην περιοχή Μπουγκέ, κοντά στη Λυών, οι οινοποιοί δήλωσαν πως η ζημιά ήταν εκτεταμένη, με ορισμένους αμπελώνες να έχουν καταστραφεί εντελώς.
«Ο αμπελώνας ήταν τρεις εβδομάδες μπροστά στην ανάπτυξή του, οι βλαστοί είχαν ήδη αναπτυχθεί καλά. Ο παγετός κατέστρεψε τα πάντα – οι βλαστοί είναι νεκροί» δήλωσε ο Ζουλιέν Χουμπέλ, εμπειρογνώμονας της Ένωσης κρασιού.
«Όσο θυμούνται οι οινοποιοί κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί, κανείς δεν είχε βιώσει ποτέ τόσο σοβαρό ψύχος».
Midnight candle lighting: If the frost settles it could potentially kill all the vines
Με κεριά, θερμάστρες και ελικόπτερα προσπαθούν οι Γάλλοι οινοποιοί να σώσουν τα αμπέλια τους από τον παγετό [photos]Με κεριά, θερμάστρες και ελικόπτερα προσπαθούν οι Γάλλοι οινοποιοί να σώσουν τα αμπέλια τους από τον παγετό [photos]
Με κεριά, θερμάστρες και ελικόπτερα προσπαθούν οι Γάλλοι οινοποιοί να σώσουν τα αμπέλια τους από τον παγετό [photos]A series of candles are placed under grape vines at Waitrose Leckford Estate vineyard in Hampshire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου