ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

«Pink Taxi» μόνο γυναίκες στο Πακιστάν για προστασία από τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης

Στην υπηρεσία «Pink Taxi» (Ροζ Ταξί) μπορούν να απευθύνονται από την Πέμπτη οι γυναίκες στο Καράτσι του Πακιστάν, σε μια πρωτοβουλία με στόχο την προστασία τους από τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης που βιώνουν συχνά μετακινούμενες στην πόλη.
Τα ταξί, τα οποία θα έχουν οδηγούς γυναίκες, θα παραλαμβάνουν τις πελάτισσές τους είτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης, είτε μέσω μιας εφαρμογής στα κινητά, αλλά και από τους δρόμους της μεγαλύτερης πόλης του Πακιστάν.
Όπως δήλωσε η Αμπρίν Σιχ, η οποία εμπνεύστηκε αυτήν την υπηρεσία μαζί με τον σύζυγό της Ζαχίντ Σιχ, οι οδηγοί του «Pink Taxi» θα φορούν ένα ροζ μαντίλι και ένα μαύρο παλτό ως στολή. Η ίδια πρόσθεσε ότι η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Σύμφωνα με το ίδρυμα Thomson Reuters, οι μετακινήσεις στο Καράτσι των 20 εκατομμυρίων κατοίκων είναι συχνά μια δοκιμασία για τις γυναίκες. Έκθεση του Κέντρου Αστικών Πόρων του Καράτσι διαπίστωσε ότι οι περισσότερες γυναίκες που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους βιώνουν κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης.
Ο υπουργός Μεταφορών στην επαρχία Σιντ όπου 
βρίσκεται το Καράτσι, Σιέντ Νασίρ Χουσέιν Σαχ, παραδέχθηκε ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζονται εχθρικά και πέφτουν θύματα παρενόχλησης όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς. «Το να έχουν ένα είδος δημόσιου μεταφορικού μέσου ειδικά για εκείνες μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα της μεταφοράς τους», είπε στην πακιστανική τηλεόραση.
Πάντως, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Ζεμπούνισα Μπούρκιμ, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα επιλύει το ζήτημα, καθώς εκτιμάται ότι λίγες μόνο γυναίκες θα μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στα κόμιστρα των ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου