ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Πόλη του Μεξικού βυθίζεται σταδιακά

Η Πόλη του Μεξικού, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2,25 χιλιομέτρων, βυθίζεται σταδιακά προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στον τεράστιο πληθυσμό της.
Η πόλη, που χτίστηκε στα ερείπια της αρχαίας πόλης Τενοτστιτλάν, βρίσκεται πάνω ένα παλαιό πλέγμα διασυνδεδεμένων λιμνών που αποστραγγίστηκαν πρώτα από τους Ισπανούς, και στη σύγχρονη εποχή στρώθηκαν με σκυρόδεμα και χάλυβα.
Ως αποτέλεσμα, η Πόλη του Μεξικό πρέπει να σκάψει βαθιές γεωτρήσεις για να αποκτήσει πρόσβαση σε φρέσκο ​​νερό για τους 21 εκατομμύρια κατοίκους της.
Ωστόσο, οι γεωτρήσεις αποδυναμώνουν τα ήδη εύθραυστα θεμέλια της πόλης, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, επιταχύνοντας την βύθιση και προκαλώντας πολλά ατυχήματα.

Η υψηλότερη θερμοκρασία και ξηρασία λόγω της κλιματικής αλλαγής, σημαίνει περισσότερη εξάτμιση και περισσότερη ζήτηση για νερό, προσθέτοντας πίεση για την αξιοποίηση νέων υδάτινων πόρων που επιταχύνουν την κατάρρευση της πόλης.
Εξάλλου, η αύξηση της θερμοκρασίας και η αυξημένη συχνότητα των ξηρασιών και των πλημμυρών μπορεί να οδηγήσει εκατομμύρια Μεξικανούς να μεταναστεύσουν βόρεια, οξύνοντας το ήδη τεταμένο πολιτικό περιβάλλον γύρω από τη μετανάστευση στη Βόρεια Αμερική.
Ταυτόχρονα, η πρωτεύουσα του Μεξικό αντιμετωπίζει μια κρίση νερού που αποτρέπει σχεδόν το 20% των κατοίκων της από το να έχουν καθημερινά νερό από τις βρύσες των σπιτιών τους. Οι άνθρωποι καταφεύγουν συχνά στη μίσθωση φορτηγών για την παράδοση πόσιμου νερού, μερικές φορές σε τιμές δέκα φορές υψηλότερες από ό,τι πληρώνουν για ύδρευση πιο πλούσιες γειτονιές.
«Η κλιματική αλλαγή αναμένεται να έχει δύο συνέπειες», δήλωσε ο Ραμόν Αγκίρρε Ντίαζ, διευθυντής του Συστήματος Ύδρευσης της Πόλης του Μεξικό.
«Αναμένουμε πιο έντονες βροχοπτώσεις, πράγμα που σημαίνει περισσότερες πλημμύρες, αλλά και όλο και μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας. Αν η βροχή σταματήσει να γεμίζει τις δεξαμενές, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προσφέρουμε αρκετά φορτηγά νερού για να καλύψουμε τις ανάγκες», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου