ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Take-Out Drawing, πιείτε τον καφέ σας με… μαρέγκα

Τα café παγκοσμίως φαίνεται να υιοθετούν μια πιο «γλυκιά» προσέγγιση στον καθημερινό μας καφέ, με τις επιλογές σιροπιών με γεύσεις που μπορεί να προσθέσει κάποιος να πληθαίνουν συνεχώς και την τάση για πιο γλυκό καφέ να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
Ένα café στη Σεούλ, το Take-Out Drawing, όμως, πήγε τα πράγματα ακόμη παραπέρα, δημιουργώντας ένα διαφορετικό καφέ-έργο τέχνης, προσθέτοντάς του… μαρέγκα. Όχι, όμως, μέσα στον καφέ, αλλά πάνω του, σαν ένα τεράστιο τόπινγκ, δίνοντας στον καφέ άλλη όψη.
Σε αντίθεση με τη σαντιγί και τις κρέμες, η μαρέγκα δεν λιώνει στον καφέ, αλλά «βουτά» σε αυτόν και δημιουργεί μια εντελώς νέα και ξεχωριστή εμπειρία.

O καφές ονομάζεται Paul’s Meringue Factory και αυτή τη στιγμή σημειώνει τεράστια επιτυχία. Ένας λόγος γι’ αυτό, εκτός από την πρωτοτυπία του, είναι ότι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που αποφεύγει τα γαλακτοκομικά, τώρα βρίσκει λύση σε αυτόν, αφού η μαρέγκα περιέχει μόνο ασπράδια αβγού, ζάχαρη, αλάτι και βανίλια. Στον εν λόγω καφέ, πάντως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά είδη γάλακτος για όσους επιθυμούν.
Αυτή η μίξη καφέ-μαρέγκας θυμίζει πολύ –τουλάχιστον οπτικά- τα freakshake που έχουμε δει στο παρελθόν, τα οποία φτάνουν τα αρκετά εκατοστά ύψος με τα τόπινγκ τους και κατακλύζουν το Instagram.
Το συγκεκριμένο café, πάντως, είναι διάσημο για τις δημιουργικές του παρεμβάσεις και ιδέες, αφού σερβίρει, επίσης, τεράστια κέικ με γέμιση κρέμας, κοκτέιλ που θυμίζουν ηλιοβασίλεμα και Iceberg Macchiatos, όπου καφές εσπρέσο περιχύνεται σε παγωμένο γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου