ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Νόστιμα και vegan; Γίνεται! Οι ολική χορτοφάγοι εδώ τρώνε καλά!

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιστορίας, όπως ο Πλάτωνας, ο Γκάντι και ο Αϊνστάιν, ήταν vegan. Η vegan ή ολική χορτοφαγία, όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα, αποκλείει την κατανάλωση των ζώων, αλλά και των ζωικών προϊόντων (όπως το τυρί, το μέλι κ.ο.κ.). Η φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μια άνθηση παγκοσμίως, με την PETA (αμερικάνικος οργανισμός για τα δικαιώματα των ζώων) να αναγορεύει το 2016 ως «Χρονιά του Vegan». Με αφορμή αυτό και την τάση των τελευταίων ετών που θέλει όλο και περισσότερους ανθρώπους να στρέφονται προς αυτό το είδος διατροφής και γεύσης, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους καλύτερους διεθνείς προορισμούς με vegan-friendly κουζίνες, όπως τους παρουσίασε το cnn.com.

Χορτοφαγικό μπέργκερ στο Sweet Hereafter
Kopps
To Βερολίνο είναι η ξεκάθαρη vegan πρωτεύουσα της Ευρώπης, αφού έχει τα περισσότερα vegan εστιατόρια, σύμφωνα με το HappyCow.com. Η πρωτεύουσα της Γερμανίας προσφέρει τεράστια επιλογή γεύσεων για όλα τα 
πορτοφόλια και τις διαθέσεις, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει. Για κάτι περισσότερο εκλεπτυσμένο, σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Kopps, το οποίο άνοιξε το 2011 και αποτελεί το πρώτο γκουρμέ vegan εστιατόριο της πόλης.
Το Πόρτλαντ του Όρεγκον θεωρείται από την PETA ως η πιο vegan-friendly πόλη των ΗΠΑ χάρη στα πολλά μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα τροφίμων που στηρίζουν την ολική χορτοφαγία. Το Πόρτλαντ, μάλιστα, είναι τόσο φιλικό προς τη vegan φιλοσοφία, που έχει μέχρι και vegan στριπτιτζάδικο! Θα βρείτε πρωτότυπα vegan κοκτέιλ και bar food στο Sweet Hereafter και πιο παραδοσιακές και λουκούλειες vegan γεύσεις στο Homegrown Smoker. Το Ντιτρόιτ είναι ίσως πιο γνωστό για την πάλε ποτέ αυτοκινητοβιομηχανία του, αλλά αυτή την εποχή επιχειρεί να κάνει ένα δυναμικό come back. Χάρη στη σταδιακή οικονομική ανάκαμψη της πόλης, το Ντιτρόιτ προσφέρει πάρα πολλές αξιόλογες επιλογές, όπως το Detroit Vegan Soul, που είναι ένα 100% vegan soul cafe, το εστιατόριο-wine bar Seva και το άνετο dive bar PJ's Lager House.
Παραμένοντας στην Αμερική, δεν πρέπει να παραλείψουμε τη Νέα Υόρκη, στην οποία υπάρχουν τα περισσότερα vegan εστιατόρια της χώρας. Η «Πόλη που Δεν Κοιμάται» είναι η πραγματική vegan βασίλισσα της Ανατολικής Ακτής, χάρη στην καντίνα The Cinnamon Snail, την εκλεκτική πιτσαρία 00 + Co. στο East Village και τοChalk Point Kitchen. Το τελευταίο μάλιστα έχει γίνει hotspot για τα celebrities της πόλης.
Καυτερή και μεξικάνικη κουζίνα με
vegan νοοτροπία στο 
Gracias Madre
Τα ντόνατς μπορούν να είναι νόστιμα
και vegan στο Cinnamon Snail

Βόρεια των συνόρων, στο Τορόντο του Καναδά, υπάρχουν μερικά από τα πιο δημιουργικά vegan εστιατόρια, όπως τα Porter House και YamChops. Εκεί θα βρείτε μερικά από τα πιο γευστικά vegan burgers. Άξιο αναφοράς είναι και το Tori's 
Bakeshop το οποίο λειτουργεί ως φούρνος και καφετέρια την ημέρα και τα βράδια ως wine bar. Στο Τορόντο γίνονται και δυο μεγάλα χορτοφαγικά φεστιβάλ, τοVeggielicious και το Veg Food Fest.
Στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ επιβάλλεται μια στάση στο Λος Άντζελες, όπου θα βρείτε μερικά από τα πιο προσιτά vegan εστιατόρια της χώρας. Αυτό που ξεχωρίζει την «Πόλη των Αγγέλων», από τη Νέα Υόρκη για παράδειγμα, είναι η τεράστια ποικιλία και επιλογές που προσφέρει. Αν σας αρέσουν τα καυτερά και μεξικάνικα, μια βόλτα από το Gracias Madre, το καλύτερο vegan-μεξικάνικο του κόσμου, θα σας πείσει.
Αφήνοντας την Αμερική για την Ασία, πρώτος σταθμός είναι η Ταϊπέι στην Ταϊβάν. Λόγω της διάδοσης του βουδισμού στη χώρα, το 13% του πληθυσμού της χώρας δεν τρώει κρέας. Στην πρωτεύουσα της χώρας θα βρείτε τα περισσότερα vegan εστιατόρια και αγορές, με την fusion διάθεση να ξεχωρίζει. Εστιατόρια όπως το Fruitful Food παντρεύουν τα τοπικά φρέσκα προϊόντα με τη διεθνή κουζίνα και δημιουργούν ανεπανάληπτες γαστρονομικές εμπειρίες.Το μεγαλύτερο vegan φεστιβάλ του κόσμου γίνεται στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Κάθε χρόνο το Vegan-Fest Tel Aviv προσελκύει γύρω στους 15.000 επισκέπτες και γιορτάζει τον vegan τρόπο ζωής. Η τοπική κουζίνα είναι τυπικά μεσογειακή, με τα εποχικά φρούτα και λαχανικά, φακές, ρεβίθια και άλλα όσπρια να δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο. Στο Miss Caplan, ένα από τα πιο διάσημα vegan εστιατόρια της πόλης, αξίζει να δοκιμάσετε το hot dog από καρότο μαριναρισμένο σε Jack Daniels.
Το Vegan Fest στο Τελ Αβίβ συγκεντρώνει
κάθε χρόνο γύρω στους 15.000 επισκέπτες
Η Ινδία έχει μια ακόμα μεγαλύτερη παράδοση στη χορτοφαγία, αφού σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν τρώει κρέας. Δεν θα δυσκολευτείτε λοιπόν να βρείτε κάπου να φάτε, αλλά τις περισσότερες επιλογές θα τις βρείτε στα νότια της χώρας, όπου και χρησιμοποιούν ακόμα πιο σποραδικά τα γαλακτοκομικά και κρέας. Στην Τσενάι, μια πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων, βρίσκεται και το The Royal Vega, ένα από τα πρώτα vegan-friendly εστιατόρια της χώρας, στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων ITC Grand Chola Hotel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου