ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

«Mosaic Tile House», ένα σπίτι έργο τέχνης

Σε έργο τέχνης μετέτρεψε το σπίτι στο οποίο στεγάζεται το στούντιο του, ένα ζευγάρι καλλιτεχνών, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Χρησιμοποιώντας αντικείμενα κάθε είδους, η 76χρονη Τσέρι Παν και ο 72 ετών σύζυγός της, Γκονζάλο Ντουράν, μεταμόρφωσαν σταδιακά το μικρό σπίτι, στο Βένις του Λος Άντζελες, σε ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό.
Ομοιώματα από ζωάκια, κούπες, αγγεία, κομμάτια από καθρέφτη και πολλά ακόμη αντικείμενα συνθέτουν ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό, καλύπτοντας κάθε επιφάνεια του κτίσματος, ακόμα και στην κουζίνα ή το μπάνιο.
Το σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά, είχε αγοραστεί από την Παν το 1994, με τη φιλοδοξία να μετατραπεί σε καλλιτεχνικό στούντιο.
Δύο χρόνια νωρίτερα, το ζευγάρι είχε γνωριστεί όταν η Παν επισκέφθηκε το κατάστημα στο οποίο εργαζόταν ο Ντουράν, για να αγοράσει ορισμένα ακρυλικά χρώματα.Όπως εξήγησε η 76χρονη μιλώντας στο Reuters, «η ιστορία πίσω από το σπίτι, είναι η ιστορία της αγάπης μου με τον Γκονζάλο».
Το ζευγάρι έχει ανοίξει τις πόρτες του «Mosaic Tile House» σε όποιον ενδιαφέρεται να το επισκεφθεί, με την κάθε περιήγηση να κοστίζει 12 δολάρια.
Και οι δύο ευελπιστούν το σπίτι – στούντιο να συμπεριληφθεί στο εθνικό μητρώο ιστορικών τόπων των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου