ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Στους δρόμους της Σιγκαπούρης τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό

Τη δυνατότητα να επιβιβαστούν σε ταξί χωρίς οδηγό έχουν από την Πέμπτη οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης.
Τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό άρχισαν να κυκλοφορούν σε τμήμα της σύγχρονης «πόλης - κράτους», στο πλαίσιο μιας περιορισμένης - σε πρώτο στάδιο - δοκιμής.
Τα έξι ταξί της νεοφυούς επιχείρησης nuTonomy - ηλεκτρικά αυτοκίνητα Renault Zoe και Mitsubishi i-MiEV - κυκλοφορούν σε μια ζώνη τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην οποία έχουν οριστεί σημεία για την επιβίβαση και την αποβίβαση επιβατών.
Οι κούρσες κλείνονται μέσω μίας εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής και συνιδρυτής της nuTonomy, Καρλ Ιαγκνέμα, «η δοκιμή αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία για να συγκεντρώσουμε τις απόψεις των επιβατών σε πραγματικό περιβάλλον».
Ο ίδιος προανήγγειλε την ανάπτυξη ενός στόλου αυτόνομων οχημάτων μέχρι το 2018.
Πάντως, εντός των ταξί σε αυτές τις πρώτες δοκιμές βρίσκεται και ένας μηχανικός της εταιρείας, προκειμένου να παρατηρεί τη λειτουργία του οχήματος, αλλά και για να επέμβει σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα.
Σε μία αντίστοιχη πρωτοβουλία, η αμερικανική υπηρεσία διαδικτυακής μίσθωσης ταξί Uber ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα θέσει σε λειτουργία οχήματα χωρίς οδηγό στην αμερικανική πόλη Πίτσμπουργκ.
Από την πλευρά της, η εταιρεία Alphabet είχε ανακοινώσει τον Μάιο μια σύμπραξη με την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler, για την ανάπτυξη του δικού της στόλου αυτόνομων οχημάτων εντός του έτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου