ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Μαργαριτάρι 34 κιλών και αξίας 100 εκατ. δολαρίων βρέθηκε στις Φιλιππίνες.

Το μεγαλύτερο μαργαριτάρι στον κόσμο, πέντε φορές μεγαλύτερο από τον προηγούμενο «κάτοχο» του τίτλου, ίσως είναι αυτό της φωτογραφίας, που βρέθηκε από έναν ψαρά πριν από 10 ολόκληρα χρόνια στις Φιλιππίνες.
Βάρους 34 κιλών, το μαργαριτάρι παρέμεινε κρυμμένο επί μια δεκαετία καθώς ο ψαράς δεν ήξερε την αξία του- που εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια δολάρια!- και το κράτησε σαν «φυλαχτό» στο φτωχικό σπίτι του.
Ωστόσο φωτιά που ξέσπασε πριν λίγο καιρό στο σπίτι του τον ανάγκασε να μεταφέρει τα πράγματά του και να μετακομίσει.
Τότε παρέδωσε το μαργαριτάρι στον έκπληκτο τουριστικό πράκτορα του απομακρυσμένου Puerto Princesca που επιβεβαίωσε πως είχε βρεθεί μέσα σε μια γιγάντια αχιβάδα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Pearl of Lao Tzu, το προηγούμενο μεγαλύτερο

Το εκπληκτικό μαργαριτάρι έχει πλάτος 30 εκατοστά και μήκος 67 εκατοστά και αφήνει… χιλιόμετρα πίσω του το θεωρούμενο έως τώρα μεγαλύτερο μαργαριτάρι με βάρος 6,4 κιλά και αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Ο ψαράς έριξε την άγκυρα του κι αυτή έμπλεξε στη διάρκεια καταιγίδας. Όταν βούτηξε για να απελευθερώσει την άγκυρα είδε πως είχε πιάσει και το όστρακο και το έβγαλε κι αυτό στην επιφάνεια. Αυτό έγινε πριν από μία δεκαετία κι έκτοτε ο ψαράς το κράτησε σπίτι του», περιέγραψε η τουριστική πράκτορας Aileen Cynthia Amurao.
«Δεν ήξερε την πιθανή αξία του και το κράτησε σαν φυλαχτό. Μείναμε άφωνοι όταν μας το έφερε, χρειαζόμαστε βοήθεια από ειδικούς γεμολόγους για να το εκτιμήσουμε σωστά. Αναμένουμε αναγνώριση από το Γεμολογικό Ινστιτούτο και άλλες διεθνείς αρχές», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου