ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Έτοιμο το ΑG600, το μεγαλύτερο υδροπλάνο στον κόσμο που κατασκεύασε η Κίνα.

Το μέγεθος ενός Μπόινγκ 737 έχει το μεγαλύτερο υδροπλάνο στον κόσμο που κατασκεύασε η Κίνα. Το ΑG600, με μέγιστο βάρος απογείωσης 53,5 τόνων, θα χρησιμοποιηθεί για κατάσβεση πυρκαγιών καθώς και για επιχειρήσεις θαλάσσιων διασώσεων.
Έχει εμβέλεια πτήσης 4.500 χιλιομέτρων και έχει τη δυνατότητα να συλλέξει 12 τόνους νερού σε μόλις 20 δευτερόλεπτα.
Στα πλαίσια της επεκτατικής πολιτικής στον τομέα της αεροδυναμικής της δύναμης η Κίνα, νωρίτερα μέσα στο μήνα, εγκαινίασε επίσης το πρώτο αεροσκάφος στρατιωτικών μεταφορών που κατασκευάστηκε εντός των συνόρων της χώρας.
Το Y-20 με μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου στους 200 τόνους, επισήμως πλέον εντάχθηκε στον Απελευθερωτικό Λαϊκό Στρατό μετά από τελετή στην νοτιοδυτική πόλη Τσενγκντού σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Κίνας.
Σχεδιασμένο για τη μεταφορά εμπορεύματος και ανθρώπων σε μεγάλες αποστάσεις και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, το Y-20 ,ενισχυμένο με τέσσερις στροβιλοκινητήρες διπλής ροής, είναι σε θέση να καλύπτει 4.500 χιλιόμετρα με πλήρες φορτίο. Η εμβέλεια του μπορεί να επεκταθεί μέχρι και στα 8.000 χιλιόμετρα φορτωμένο με 40 τόνους εμπορεύματος.
Το αεροσκάφος είναι μέρος ενός μεγαλειώδους προγράμματος που αφορά τον εκσυγχρονισμό των ένοπλων δυνάμεων της Κίνας, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη αεροπλανοφόρων, αντί-δορυφορικών πυραύλων και μαχητικών τύπου Στελθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου